Under vintersemestern 2019-2020 så passade vi på att testa ytterligare ett för oss nytt naturisthotell på Gran Canaria. Dagarna innan hade vi varit på Petit Hotel Natura i San Agustin. Artika Natura som ligger i Maspalomas öppnade i oktober 2019 och är helt nyrenoverat, allt känns helt nytt och fräscht. Artika Natura har samma ägare som Magnolias Natura och Petit Natura och de har med denna nya anläggning försökt ge hotellet lite mer av en spakänsla.

Här är den stora poolen med solstolar och solsängar runt om. Längst bak ser ni baren/receptionen.

Det finns två stycken pooler. En med magnesium i stället för klor och en mindre saltvattenpool där man kan ligga och flyta. Saltvattenpoolen är dock inte i närheten så salt som den stora saltvattenpool som vi testat i tyska span som tex Thermen & Badewelt Sinsheim eller Kristalltherme Bad Wilsnack. Poolen här i Artika Natura är också lite svalare än de i de tyska spana.

Saltvattenpoolen kvällstid, bakom den står en av de små basturna.

Det finns två stycken bastun där det får plats endast 2-3 personer samt två jacuzzis. Kring den lite större poolen finns gott om solstolar och mjuka runda solsängar. Stället liknar lite Magnolias Natura då alla bungalows ligger runt omkring poolen, men här är det något färre bungalows. Här finns 12 bungalows, 8 som har en uteplats mot poolen och 4 som har uteplats bort från poolen. Det är väldigt lugnt på området och när vi var där mellan jul och nyår så var det endast cirka fem sällskap där utöver oss. Frukosten ingår när man bokar precis som på Petit Natura. Det är en bra frukost och där finns det mesta man vill ha. Frukosten tar man i en liten gång bakom baren och sen sitter man där bredvid. Borden ligger trevligt till och många satt kvar länge och åt. Till skillnad från Petit Natura så är det inte fri bar på detta hotell. Det gör det lite lugnare. Det finns dock en bar vid poolen där man kan beställa dricka och lunch.

Här åt man frukost om morgonen men vi satt även där efter att solen hade gått ner för att det var en mysig del av anläggningen.

Man kan komma till hotellet som dagsbesökare också, något som vi inte sett på några av de andra naturisthotellen vi varit på här på öarna. Det kostar dock en hel del för att besöka stället över dagen. Information om dagsaktuella priser kan ni finna på deras hemsida. Vi hade en dag i slutet av vår semester där vi checkade ut från det hotellet vi bodde på och sen hade 6 timmar tills flyget gick hem på kvällen. Ifall priset hade varit kring €10 per person så hade vi nog tyckt det varit värt att åka till Artika Natura som dagsbesökare men med det priset som de har satt så valde vi andra aktiviteter den dagen.

Poolområdet från andra hållet. Ett vitt staket som ni ser till vänster skyddar mot insyn och går runt hela området.

Vi har hört av flera att det är svårt att hitta lediga rum på Magnolias Natura, något vi själva också har märkt vid flera tillfällen och då kan det vara bra att veta att Artika Natura endast ligger 1,5 kilometer från Magnolia Natura. Artika Natura ligger då också 1,5 km närmare stranden än Magnolias Natura. Det spelade ingen roll för oss då vi alltid har hyrbil och alltid föredrar nakenstranden vid Montana de Arena i stället för den stora stranden vid Maspalomas.

Rummen är alla likadant utrustade. De har helt ny inredning och ser helt nyrenoverade ut. Det finns ett litet kök i ena hörnet av vardagsrummet. Värt att nämna är att det inte finns något frysfack i kylskåpet och inte heller någon micro. Micro kan utnyttja i baren. Det finns ett litet kassaskåp i sovrummet som inte kostar något extra att få tillgång till. Badrummet är superfräscht. Sovrummet var trevligt med en stor säng och garderob, två badrockar låg på sängen fria att utnyttjas under vistelsen.

Entrén till Artika Natura.

För oss som gillar att ta det lugnt så passade detta boende oss utmärkt. Vi talade dock med några andra boende vid en frukost och de föredrog Petit Hotel Natura framför detta boende just på grund av att de ansåg det vara för lugnt här.

Läs mer om detta boende på Artika Naturas hemsida här.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.