Denna vinter har vi testat två nya naturistboenden på södra Gran Canaria, Petit Hotel Natura i San Agustin och Artika Natura i Maspalomas.

Petit Hotel Natura är ett lite annorlunda naturisthotell jämfört med de andra vi bott på. Dels så är det ett ganska litet hotell med runda rum. Vissa rum har ett våningsplan, andra är i etage. Vissa rum ligger lite under marknivå och andra är en våning upp. Det mest unika och bästa med hotellet är deras stora takterass med utsikt över stranden och havet. Uppe på takterassen finns det många olika sköna sängar, både stora riktiga sängar och vanliga solstolar. Där finns även några olika sittgrupper.

Här ligger E i en av solsängarna i solnedgången.

De har en jacuzzi samt en liten bastu för 2-3 personer. Det finns även en liten pool vid poolområdet, kring poolen finns flera solstolar. Nära poolen finns även en bar där gästerna kan servera sig själva vin, öl och läsk under dagen. Detta är inkluderat i priset. Baren är stäng kvällstid.

Längst till vänster i bild syns baren.

Frukosten är inkluderad i priset för rummet och serveras utomhus mitt på området i närheten av receptionen. De har en riktigt bra frukost för att vara ett litet hotell. Bredvid det mysiga området där man sitter och äter så finns en liten damm där det finns både fiskar och grodor. I receptionen finns även ett litet utbud av varor (dricka, torrvaror, snacks mm) som man kan skriva upp på rummet.

Hela området var pyntat till jul. Här syns borden där man äter frukost om mornarna.

Det finns en gratis buss som går utanför hotellet till den stora stranden vid Maspalomas.

Det finns gott om parkeringsplatser precis utanför hotellet, längst med gatan.

Ingången till Petit Hotel Natura med stängslet mot insyn. Här kommer vi tillbaka till hotellet efter en vandring uppe i bergen några mil norrut.

När man går omkring i San Agustin så hör man otroligt många svenskar. Här ligger Svenska Skolan, Svenska Kyrkan, Gottegrisen (som säljer svenskt lösviktsgodis), osv. På detta hotell så fanns dock inga andra svenskar när vi var där utan då bodde där schweizare, en islänning, engelsmän, belgare och holländare.

Rummet och inredningen var trevlig. Dock var det en riktigt otäck lukt som kom från köket i det boende som vi hade. Ingången till vårt rum var direkt till rummet med sängen och där fanns även ett matbord. Sen fanns även ett litet rum med två fåtöljer, ett skrivbord samt garderob. Köket var litet och badrummet var helt OK.

I och med att poolområdet är så pass litet och ihoptryckt och att baren ligger där, så blir det lite nära inpå varandra socialt. Antingen gillar man den grejen, att sitta och socialisera vid baren och kring poolen med några glas öl eller vin, men om man inte är ute efter det så var takterrassen ett bättre alternativ. Vi som inte dricker särskilt mycket föredrar ett annat sätt att umgås och det är egentligen en nackdel för oss att det ingår gratis alkohol vid baren då vi dels inte nyttjar det men också uppskattar ett mer nyktert eller måttfullt umgänge. Så i priset så betalar man för gratis alkohol vare sig man vill eller inte och i slutändan så betalar vi då för något som vi helst skulle se inte var gratis. Men gillar man gratis bar och det sättet att umgås på så finns det här. Vi hängde mest på takterassen.

Utsikt mot havet från takterassen.

Hotellet ligger väldigt nära strandpromenaden vid San Agustin. Just där finns ingen naturiststrand utan då får man bege sig mot Maspalomas. Det är en fin strandpromenad som sträcker sig hela vägen till Playa Ingles.

Alla tre naturistboendena som vi vet om i södra Gran Canaria har samma ägare. De äger Petit Hotel Natura, Artika Natura samt Magnolias Natura.

För egen del så tycker vi att detta boende är ganska dyrt i jämförelse med en del andra naturistboenden. Vi hade gärna sett att man kunde välja om man ville få frukost inkluderat eller åtminstone om man ville ha tillgång till fri bar. En anledning till att andra naturistboenden är billigare är säkert att de inte inkluderar varken frukost eller bar men har åtminstone frukost som tillval.

För mer information så hotellets hemsida.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.