Vintern 2018 besökte vi Infiniti som är ett naturisthotell i Corralejo på norra Fuerteventura. Infiniti var till salu för drygt ett år sedan, och vi drömde som smått om att köpa det, men nu har det bytt ägare från britter till holländare. Vår dröm om att driva hotellet var orealistiskt minst sagt och hade förblivit en dröm oavsett hur länge det varit till salu. Vi fick dock möjligheten att tala lite med en av de nya ägarna till Infiniti som berättade att det var extremt mycket jobb så här i början (de hade drivit Infiniti sedan i maj) och att det skulle bli en del förändringar framöver.

Entrén till hotellet, högst upp ser man en av lägenheternas trappa upp till deras privata takterass.

Infiniti är ett mycket speciellt hotell. Vissa av rummen, eller snarare lägenheterna, är otroligt stora och etage i flera plan än två. Vissa av dem har egen takterass och egen utomhusjacuzzi. Vi bodde i en något mindre lägenhet, men som ändå var etage fast med källarplan. I källaren var det två stora sovrum med var sitt badrum. Extremt högt i tak, så man behövde gå ner för 3 trappor. I övrigt hade vi utsikt mot poolen från markplan och hade en liten egen uteplats ett par steg från lägenheten. Detta var egentligen en halv lägenhet, tidigare hade lägenheten varit dubbelt så stor och dessutom haft etage uppåt med takterass. Så minst sagt stora lägenheter.

Utsikten från en av de gemensamma terasserna på taket. Vid parasollerna är baren, den här kvällen kunde man vara med på en gemensam middag där det serverades paella. Det var lite blåsigt så därför ordnade de lite skydd runt om där de satt och åt middagen. Ovanför baren syns vår egna uteplats, till höger precis ovanför poolen syns vårt vardagsrum/kök som var nyligen renoverat.

Prismässigt är de stora lägenheterna dyrare än de mindre lägenheterna (som också går att hyra), men inte så mycket dyrare (mindre än dubbla priset) med tanke på storleksskillnaderna. Ägaren som vi talade med sade dock att hon tyckte att lägenheterna var för stora och vi fick känslan av att nog fler av de stora lägenheterna kommer att byggas om med tiden för att få in fler gäster. Problemet är ju att det sällan bor fler än 2 personer även i de stora lägenheterna som har flera sovrum och badrum.

Det var enkelt att komma i kontakt med Infiniti. Snabbt svar på e-mail. Vi hade turen att få ett boende en vecka, då det i övrigt var fullbokat och skulle bli fullbokat veckan efter. En anledning till att hotellet är så fullbokat är att det konkurrerande stora naturisthotellet i Corralejo, Gran Hotel Natura, som vi besökt flera gånger stängde igen ungefär samtidigt som de, Infinitis nya ägare, tog över. Beläggningen på Infiniti ska ha ökat från drygt 60% till minst 90% sedan de tagit över enligt den nya ägaren vi talade med.

Det gjorde väldigt lite att vi inte hade en egen takterass, då hotellet hade två takterasser som alla gästerna kunde använda. Båda de takterasserna är rymliga och det finns bord och stolar och solstolar. Vi åt frukost nakna på dessa takterasser och kunde ligga där till solnedgång då terasserna hade fördelen av att alltid ha sol på sig så länge solen var uppe.

Takterass i kvällssol.

Hotellet har ett litet poolområde med uppvärmd pool. Det finns en jacuzzi man kan använda och bastu. Det finns även en liten bar och en liten liten affär med det absolut mest nödvändiga. Vissa dagar i veckan anordnas grillkvällar och dylikt.

En sak som är väldigt bra med hotellet är läget. Mycket lugnt, men samtidigt gångavstånd till Corralejos centrum. Vi gillade att det låg nära Setpoint, vilken är den bästa padelklubben vi haft att göra med. Varje kväll hjälpte padelklubben oss att hitta matcher med olika främlingar som de matchat ihop oss med. Padelbanorna ligger nära hotellet så vi kunde enkelt promenera både dit och hem.

Det var mycket lugnt, enkelt och skönt på Infiniti. Många tycktes känna varandra av besökarna. Vi fick känslan av att de flesta var britter. Ett bra boende för de som vill bo i Fuerteventuras norra del. Föredrar man södra delen kan man ta sig en titt på Monte Marina Naturist Resort som vi besökt och skrivit om här.

Framför att ligga vid poolen hela dagen och sola så gillar vi att bada i havet när det går och det tar inte lång tid att åka till en av våra favoritstränder i El Cotillo där man badar i små laguner som bildas av stenar och därmed så är det inte så stora vågor där som det brukar vara på kanariska stränder i vanliga fall. Tips!

Sköna svalkande dopp i lagunerna vid El Cotillo.

Vi bokade vårt boende genom att maila dem direkt, mer info finns på deras hemsida.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.