Sommaren 2018 var vi på fyra olika campingar i Frankrike och en som vi tidigare inte testat var Domaine Naturiste Arnaoutchot, som delar Atlantkustens strand med tre andra naturistcampingar som vi besökt tidigare. Dessa är från söder till norr La Jenny, Montalivet och Euronat där Arnaoutchot ligger längst söderut och inte långt från Spanien och staden Bilbao.

Dessa fyra campingar är väldigt lika varandra och vi planerar att göra ett inlägg om vad som skiljer dem åt.

Vi hade hyrt ett mobile home (Cottage Louisiane 4/5 persons) som var ganska stort med en stor terass utanför. Vi bodde precis nedanför centrat där reception, butiker, brödbutik, restauranger och poolområde låg.

På kvällarna var det olika konserter men vi blev inte direkt störda av det trots att vi bodde så nära.

Det fanns även här många olika sportaktiviteter som man kunde göra, tex bågskytte, tennis, minigolf, vattengymnastik och pingis. Dessa sportaktiviter är ganska vanliga på denna typ av campingar. Vi uppskattade extra mycket det fina rummet där man spelade pingis. Det finns även en utslagsplats för golf för de som ville öva svingen. Om man däremot är ute efter hela golfbanor så är det den närmaste naturistcampingen La Jenny som gäller.

Här fanns även lite aktiviteter som vi inte sett på andra campingar. Till exempel Bracelets Brésiliens- att tillverka det som vi i Sverige kallar vänskapsband. Något som vi testade på.

Ovan syns också resultatet av kursen som vi gick i Peinture Aborigène – att rita med prickar på naturföremål som stenar, träbitar eller snäckor. Under stenarna i bilden ovan ser ni också den fina tygkassen som vi fick när vi checkade in på campingen. Utöver dessa aktiviteter så blev det många och långa promenader på den fina stranden. På denna strand testade vi även för första gången QiGong som utfördes på naturiststranden.

Eftersom strandremsan är densamma som La Jenny, Euronat och Montalivet så är stranden här lika fin som på de campingarna. Platt och lång och på sina håll är vågorna väldigt stora men campingen har en av livvakter övervakad sektion som kändes trygg. Längst ner till vänster i bilden ovan ser ni promenadvägen genom skogen och de höga träden.

Sista biten innan den långa stranden uppenbarar sig.

Campingen är stor, många valde att ta bilen bort till stranden, särskilt om de hade mycket packning med sig för en heldag. Det hyrdes även ut cyklar som på de andra campingarna på Atlantkusten men här hade man en rejäl uppförsbacke när man skulle från stranden till centrat, så vi kände det inte var värt pengarna just på denna camping att hyra cyklar.

Uppe vid centrat där vi bodde finns poolområdet som har två lite större pooler samt en bubbelpool utomhus och en pool med vattenrutchbana inomhus där även vattengymnastiken hölls. Gymnastiken var väldigt populär och ganska intensiv i jämförelse med liknande aktiviteter på andra campingar. Så vill man vara med på gymnastiken så får man komma i tid samt vara beredd på att trängas lite grann i poolen. Poolområdet har öppet mellan tio på morgonen till 7 på kvällen (halv åtta i juli och augusti).

Runt poolen utomhus så finns det solstolar  och vanliga stolar, tyvärr bara ett fåtal parasoll som kändes välbehövligt under vissa timmar på dagen. Vid poolen fanns även en poolbar vid sidan om, där det gick att köpa dricka och glass.

Varje måndag kommer det en marknad in till campingen och man kunde köpa olja, vin, fransk nougat, ostar, grönsaker, kläder samt en del take away mat.

Matbutiken var ganska stor så vi gick dit och handlade lite grann (som ni ser på bilden ett par bilder upp, så behövde man inte ta på sig kläder i butiken), men överlag så handlar vi på till exempel Lidl när vi är på väg mellan campingarna och handlar då för större delen av veckan. Brödbutiken var fin, alltid en härlig känsla att gå dit och få med sig några croissanter och lite bröd till maten.

Denna säsong, 2018, hade de precis öppnat ett spa på 4000kvm. Där erbjöds olika behandlingar, bastu och lite annat. Vi hade det dock alldeles för bra på resten av campingen för att vilja lägga ut pengar på sådana behandlingar.

Vi trivdes bra på denna camping. Campingen skötes mycket bra, rent och fräscht, och lugnt och ordnat. Det var roligt med en del nya aktiviteter, samtidigt som vi gjorde vårt vanliga: tennis, pingis, strandpromenader, vattengymnastik, sola, läsa och ta det allmänt lugnt. Vi hade vackert väder så det fanns inte några direkta skäl till att lämna campingen och dess många utomhusaktiviteter. Hade vädret varit lite sämre, eller om vi varit på campingen längre än en vecka hade vi nog tagit en kort bilresa ner till gränsen mot Spanien och besökt Bilbao.

Det enda som vi egentligen saknade var en dedikerad 25-meters pool för motionssim. Här är poolområdets pooler kortare och mer lämpade för slappande och lek.

Härligt kvällshäng på stranden.

Nedan ser ni en karta över campingen, för mer information se campingens hemsida här.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.