Les Lauzons är en naturistcamping i Provence i Frankrike. Campingens yta är 40 hektar, men endast 10 hektar används till själva campingen. Det är dock fritt fram att vandra omkring på de övriga vilda 30 hektaren.

Les Lauzons drivs av belgare och därför är inte fransmän i majoritet, som vi upplevde det, utan det är många belgare och holländare även om det finns fransmän och engelsmän också. Vi var de enda där från Norden.

Le Mas, gårdshuset där de flesta aktiviteter hölls kring.

Liksom i Belezy, så är det mesta som händer lokaliserat kring ett fint gammalt gårdshus. Kring detta gårdshus är de aktiviteter som inte har med poolområdet att göra. Campingen är fokuserad mycket kring barnaktiviteter och det är många barnfamiljer där. Exempel på dessa aktiviteter är:

 • Waterball, en uppblåsbar boll som barnen köade för att få bli inkapslade i och sen springa runt ovanpå vattenytan i poolen.
 • Simma med sjöjungfrufena
 • Barnbio
 • Cirkus
 • Mycket barnpyssel
 • Hoppborg

Sedan fanns det aktiviteter som fungerade för både barn och vuxna. De har två olika typer av vattenrutchbanor (som dock endast är igång 3 timmar per dag, men då var det full rulle). De var roliga vattenrutchbanor och vi åkte dessa flera gånger.

Ängen utanför vår stuga. Flaskan med rosevin som var en välkomstgåva från campingen. Övning i kroki. Ett upplyst bibliotek i kvällens mörker.

Andra aktiviteter var:

 • Kroki (E tecknade på morgnarna)
 • Stenskulptur
 • Metallsmide
 • Vattengympa
 • Yoga
 • Fotboll
 • Basket
 • Volleyboll
 • Pingisbord
 • Vattenpolo
 • Boule
 • Vandringar till närliggande stad

Strandtennis funkar även utan strand.

Ett trevligt inslag från krokin var att den som var modell alltid fick allas teckningar när de poserat klart. Så är det inte generellt på tex Belezy men vi har fått några därifrån ändå när vi har poserat där.

Den runda poolen samt vattenrutschkanorna.

Poolområdet är fint och uppdelat i två pooler. (Tre om man räknar in den lilla plaskdammen för barn). Ingen av dem är stora nog att motionssimma i. En rund pool där vattengympan hålls. Där kan man ligga bland vackra träd som gav skugga. Det andra poolområdet är där vattenrutchkanorna är. I och med att vattenrutschbanorna inte är öppna hela dagen är det lugn och stilla även där under stora delar av dagarna.

Campingen har ett litet bibliotek, men där var få böcker på engelska. Det finns en liten matbutik där man kan beställa bröd till dagen efter. Ska man dock handla mat, är det nödvändigt att åka och handla utanför campingen. Det är dock bara 10 minuter med bil till stora livsmedelsbutiker som man hittar i staden Focalquier. Campingen har också en restaurang där man behöver boka vad man ska äta för rätter tidigare under dagen, då det är få som jobbar i köket. Det finns en bar som har öppet 12-24. De serverade även enklare sallader. Där var det även musikunderhållning vissa kvällar. Vi tog varsin drink en av kvällarna och tyckte cover-artisten höll god kvalité.

Livemusik en kväll vid baren.

Platsen är mycket vacker, men också ganska rustik. Mest lik tycker vi att denna camping var Origan Village. Vi gillade dock denna bättre än Origan Village. Mycket berodde det nog på att den här platsen är mer levande. Mer folk i olika åldrar. Den provenska miljön är också ganska lik Origan Village.

Utsikten från vår terass.

Nu är kanske inte tanken att man ska sitta och stirra på mobilerna under semestern, men här gick det knappt att ringa till folk. Internetuppkopplingen var extremt svår att få till. Och trots att vi snabbt kapitulerade och köpte Wifi på campingen, var campingens Wifi extremt långsamt och nådde inte ut till stugorna. Man var tvungen att sitta precis vid gårdshuset och kolla mailen.

Ängen som fanns framför vår stuga. Där fick grannens hund ofta hämta pinnar och bollar från.

Man får ha hund på campingen, vilket vi tyckte var trevligt. Vi hade en granne vars hund vi fick leka med. Hönorna på campingen går lösa.

Campingen ligger i en backe. Vi bodde högst upp med en fin vy över dalen. I mitten ligger gårdshuset och längst ner ligger tältplatserna.

Karta över campingen, vår stuga låg allra högst upp.

Det är ett rikt djurliv kring campingen. Vi lärde oss från förra gången vi var i Provence att ha med oss insektsnät. De övriga på campingen verkade inte bry sig lika mycket om insekterna som vi utan lämnade fönster öppna. Vi är väl helt enkelt lite för mycket av stadsbor för att släppa in syrsorna i sovrummet.

För mer information se campingens hemsida.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.