Sommaren 2014 semestrade vi i södra Sverige och gjorde en rundtur på flera naturistboenden på vägen. Vi besökte då Sveriges enda naturist bed and breakfast Hylteberga gård B&B. Ägarna, Eva och Steffen, hade då drivit det som ett rent naturist B&B i några år. När vi skulle skriva inlägget om detta ställe så hade de redan fått gå över till att driva det som ett vanligt textilt B&B och vi valde då att inte skriva om det i och med att bloggen är till för att tipsa om naturistplatser att besöka. Nu har vi dock fått reda på att de fortfarande har helger som de endast bokar in naturister på och därför skriver vi nu detta inlägg. I vårt jubileumsinlägg så var den en besökare som kommenterade med en undran om hur svårt det skulle vara att driva ett naturist B&B i Sverige och tyckte det skulle vara ett roligt sätt att träffa andra naturister på och vi tipsade om att de skulle höra efter med Eva och Steffen om man inte kunde boka alla rum under någon helg. Då svarade de följande:

Vi tar såklart emot naturister på vårt B&B.
Kan man få ihop 7-8 pers.
Vi har en del naturister som bokar så. fre-lör-sön, även på sommaren.
7-10 juli har vi ledigt 2 rum för naturister.
info@hyltebergagard.se

Trevligt! Här kommer nu vårt inlägg om detta ställe.

Innergården, här ute satt vi gärna och åt frukosten.

En lite annorlunda rumsnyckel.

Frukosten som man smidigt hämtade själv när man vaknat.

När vi kom hit så var det helt klart en klasskillnad jämfört med standarden på det vanliga campinglivet som vår sommarsemester annars bestod av. Det var otroligt skönt att få sova i en ordentlig säng, vilket det ofta är lite sisådär med på naturistcampingar vi varit på i Sverige och utomlands. När vi var där så var allting väldigt fräscht. Huset, en klassisk skånelänga, ligger otroligt vackert mitt ute bland böljande sädesfält. I rummen fanns sköna frottérockar att låna under ens vistelse.

Det finns fyra dubbelrum att hyra. När vi bodde där så bodde även Björn där, som ibland kommenterar här på bloggen. Hej! Sen var det två par till.

Utsikten från vårt rum.

Steffen frågade om vi ville basta på kvällen och det ville vi självklart. Den vedeldade bastun har ett stort fönster som vetter ut mot fälten. Både Eva och Steffen sällskapade med oss andra i bastun. Vi hade turen att få se en räv kila förbi när vi satt där inne. Utanför bastun fanns en relaxavdelning med flera platser att ligga och vila på. Kring huset så finns det flera olika ställen som man kunde slå sig ner vid. Utanför bastun  finns en stor solterass i söderläge med varma uteduschar. Sen finns det lite sittplatser lite här och där kring huset.

Rymlig bastu med fin utsikt.

Ett växthus, även här inne finns platser att sitta ner vid.

Detta var ett inlägg om hur det var när vi besökte Hylteberga sommaren 2014. Det kan förstås vara en del som förändrats sedan dess. Se deras hemsida för mer information och kontakt med Steffen och Eva som driver Hylteberga Gård B&B.

 

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.