Strandpromenaden till spat Trimini i Kochel am See.

En höstdag i oktober lämnade vi det kalla Sverige, flög två timmar ner till München och befann oss plötsligt i sommarvärme. Planen var att vi den första dagen skulle bege oss ner till de tyska alperna. I den lilla alpstaden Kochel am See ligger ett spa som tillhör samma spafamilj som vårt favoritspa, Kristalltherme Ludwigsfelde. Namnet på spat i Kochel am See är Kristalltherme Trimini.

Staden låg ungefär en och en halv timmes bilfärd söderut från München flygplats och är underbart vacker. Vi hade tidigare sett att staden skulle ligga vid vattnet och att man skulle se alptopparna runt omkring. Hotellet vi valde låg en kvarts gångväg från spat.

Ett rum med utsikt över alperna.

Gångvägen till spat från hotellet vi valt gick fint längst med vattnet.

E njuter av utsikten.

 

I och med att spat tillhör samma familj som Ludwigsfelde så ser mycket väldigt lika ut. Det finns en restaurang där man kan äta med en handduk runt om sig. I och med det vackra vädret så kunde vi sitta ute och äta på deras terrass och se ut över alperna. Svårslaget. Dessutom vad det både gott och prisvärt. Allt man köper inne på anläggningen registreras på ens armbandsbricka som också är ens skåpnyckel och sen betalar man allt i receptionen när man lämnar stället. Smidigt.

Det finns en rad olika pooler, vissa inomhus och andra utomhus. Det anordnas en rad olika aufguss under dagen och kvällen, inte samma mängd som i Ludwigsfelde men ändå en handfull. Den mest magnifika bastun är gigantisk med en stor glasvägg mot sjön och alperna där vi satt och såg solnedgången medan vi bastade. Vi var där på en torsdag så det var inte så många besökare där.

Vägen upp till entrén.

Spat är textilfritt men på onsdagar och söndagar kan man välja om man vill bada med eller utan badkläder. Detta gäller själva spat med alla bastur och pooler. Trimini består även av ett vanligt badhus avskilt från spaavdelningen, där sker endast textilbad. Spaavdelningen har tre våningar, understa våningen är omklädningsrum, mellersta är inomhuspooler (en med sluss så att man kan simma ut) och restaurang, poolbar och bastur, övre delen är en stor bastu och utepool med bubbelbad. Bubbelbadet ”Solebecken” utomhus är väldigt salt så man flyter upp väldigt lätt. Likt de flesta ställen som denna så finns det ett par ruheraum, rum med en massa sängar där det ska vara tyst och lugnt. Utomhus ligger ett stort bastuhus i tysk stil.

Bubbelbadet syns på videon nedan, samt en del andra godbitar från spa-delen:

Liksom spat i Ludwigsfelde så är det ingen åldersgräns, till skillnad från andra span som ofta har en 16-årsgräns. Med detta sagt så såg vi inga barn när vi var där och det var lugnt och stilla som man kan förvänta sig på ett sådant här ställe. I bastun och i avslappningsrummen förväntas man vara tyst, så det är långt ifrån en lekstuga.

Bilder från Triminis hemsida. Till vänster har vi den stora bastun med glasväggen mot sjön och alperna, i mitten det stora bastuhuset, och till höger den stora bastun i bastuhuset.

Det var kul för oss att se den här delen av Tyskland som var väldigt vacker. Spat var också mysigt. Framförallt var det vyerna från spat som var fantastiska. Underbart att simma ut naken i utepoolen, se ut genom bastuns glasvägg och sitta i den salta bubbelpoolen på övre yttre däck och beskåda naturen. Kan varmt rekommenderas.

Kommande dagar skulle vi inte ha lika tur med vädret (vilket inte var nödvändigt eftersom vi var på spa-resa), men vi var ändå glada över att det var just den dagen vi var i vackra Kockel am See som vi hade strålande solsken.

För mer information se deras hemsida här.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.