Vi har via en kommentar här på bloggen fått reda på en ö som heter Sylt och ligger i norra Tyskland. Vi bad om att få en liten recension av stället då vi inte varit där själva. Det verkar som något som vi skulle gilla så vi kommer definitivt försöka besöka denna plats någon gång.

Inlägget är en sammanfattning av dels Ullas ursprungliga text till oss, samt svar på våra frågor. För att göra det hela mer lättläst har vi gjort små ändringar och ändrat plats på textstycken, osv. Alla bilder är tagna av Ulla.

Om någon av er som är läsare av denna blogg, liksom Ulla, har ett tips om en naturistplats som vi inte har skrivit om, så välkomnar vi att ni mailar oss på nakenpar@gmail.com

Ullas recension

Vi har nu varit här i snart en vecka. Det är jag och mina två döttrar som återkommer hit varje år. Vi älskar Sylt, som ligger i norra Tyskland och är en ö, för hela naturen och deras syn på nudism och natur. Sylt har 3,8 mil sandstrand och vi är ute och promenerar varje förmiddag och badar.

Det finns många fina nudistställen att bada och sola på längs hela den långa stranden. Man kan själv prova och ställena står utsatta på alla kartor så de är lätta att hitta. Det finns ett bra ställe om man går till fots söderut från själva Westerland, som är den största orten på ön. Annars kan man ta bil eller med fördel hyra cykel här.

Stranden är clothing-optional. Det är nog lika många som badar med eller utan badkläder, men det är svårt att avgöra när man sitter i de små strandhytterna som skyddar mot den ofta förekommande blåsten. Något att komma ihåg är att köpa en biljett för att få komma ner till stränderna, det finns små kurer vid alla nerfarter som kollar att man har biljetter.

På eftermiddagen går vi till Sylter Welle som är ett inomhusbad och som har ett jättefint saunalandskap. Badhuset Sylter Welle är ett textilt äventyrsbad med många vattenrutschkanor, men som ofta i Tyskland så är det naket i saunadelen. Det är 7 olika bastur som är helt olika och bra för olika delar av kroppens inre organ. Alla är trevliga och det är aufguss varje heltimma. Alla är naturligtvis nakna och det finns en pool utomhus och inomhus man kan använda. Det finns också en spaanläggning intill bastuavdelningen där man får olika sorters massage. Tjejerna brukar alltid ta massage där en gång varje resa.

Hit kommer man på två sätt, antingen med färja från Römö Danmark (går bra utan bil) eller med biltåg från Niebull i Tyskland. Vi tar alltid biltåget för det är så fantastiskt! Vi bor antingen på hotell eller hyr rum här.

Biltåget.

Vi kan verkligen rekommendera denna vackra plats.
Ulla med döttrar

PS. Ulla har skrivit till oss om att hon gärna svarar på era frågor om ni har några sådana. Skriv då en kommentar till detta inlägg så vidarebefordrar vi frågan till Ulla. DS.