Vårt sista stopp under vår semester i Düsseldorf var till spat Wellneuss, där man badar och bastar naken, beläget i förorten Neuss (därav den skämtsamma stavningen av Wellneuss). Närmsta station med S-bahn vi kunde finna var Neuss Süd, och då var det ändå ca 25 minuters promenad till spat. Det var ordentligt kallt när vi var i Düsseldorf, så det var skönt att slutligen komma fram till spat.

Wellneuss

Här går man in. Tråkigt nog kunde vi inte ta någon bild inifrån, men en hel del härliga bilder samt mer information finns att ta del av på deras hemsida.

Själva spat är ungefär lika stort som Asia Therme i Düsseldorf. De har 8 olika bastur med olika temperaturer och i vissa av dessa har de aufguss. Nästan varje timme på dagen är det en ny aufguss som varar i ca 15 minuter. En av basturna är en panoramabastu med glasrutor ut, så att man kan se ut över området.

Utomhusområdet är väldigt vackert. Det finns en liten konstgjord (icke uppvärmd) sjö med bro över. De mest våghalsiga vågade ta sig ett snabbt vinterdopp där efter bastun. Vi var inte fullt så äventyrliga, men vid varmare årstider så hade man nog kunnat legat i där ett tag. Även detta spa, har i likhet med Asia Therme, en vedeldad bastu som är härlig att ligga i och känna doften av björkträ. Det finns också en uppvärmd pool som går inifrån huvudbyggnaden och vidare utomhus. Den är inte särskilt stor och hade gärna fått vara några grader varmare. På sommaren kan man ligga ute i trädgården och sola i deras solstolar, men eftersom vi var där när det var kallt så låg vi och halvsov mellan bastubadandet i deras vilosalar. Vi gillade framförallt en vilosal som låg i en stuga ute på området med fönster mot den konstgjorda sjön.

Wellneussbro

Ett utsnitt från broschyren vi fick när vi kom dit, och som ger en bild av hur det ser ut. Vi gissar att modellerna på bilden är ganska uppfriskade i sjön som nog kan vara rätt så sval även sommartid.

Likt de flesta span finns det möjlighet att beställa olika typer av behandlingar som massage och dylikt. Vi gör dock nästan aldrig sådant, så vi kan inte säga mer om detta än att möjligheten finns. Det fanns också i likhet med andra span en restaurang, men som vi inte heller testade.

Trots att Wellneuss är ganska likt i utbud som Asia Therme (som bara ligger ca 12 kilometer från Wellneuss), så gillade vi Wellneuss bättre. Vi kom ner i ett väldigt lugn här. Att rekommendera för dem som inte nödvändigtvis söker det mest spektakulära spat i Tyskland, men där det är rofyllt och lugnt.

För mer information se hemsidan Wellneuss.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.