Under samma semester som vi besökte det stora spat Thermen & Badewelt i Sinsheim besökte vi också två mindre span i Dusseldorf: Wellneuss och Asia Therme. Båda dessa har aufguss och man bastar och badar naken.

IMG_6568

Det är lätt att ta sig till Asia Therme även om man inte hyr bil. Vi åkte kommunalt med S-Bahn till stationen Kleinenbroich och promenerade därifrån.

Till utseendet invändigt påminner Asia Therme om en mindre och lite enklare variant av Vabali i Berlin. Inredningen är – som namnet antyder – väldigt Asien-inspirerat, men inte när det kommer till basturna eller poolerna. Det finns ingen asiatisk tvagningsritual som på Yasuragi i Stockholm. Kort och gott är Asia Therme som de flesta tyska aufguss span, fast med lite asiatisk dekor.

När man går in får man ett armband som fungerar som både elektronisk nyckel till omklädningsskåpen och registrerar köp som man sedan får betala när man lämnar spat.

Anläggningen har 10 olika bastur. Det finns ett schema för när aufgussarna är och i vilken bastu. Vi upplevde det dock som att informationen var väldigt knapphändig överlag. Det finns en restaurang i anläggningen, som man dock inte får besöka med endast en handduk utan badrock är ett krav. Man kan hyra badrock och handduk på plats, men har man inte lust att betala för hyra av badrock så kan man alltså inte besöka restaurangen om man inte helt och hållet går och byter om till vanliga kläder. Det går ju dock att ta med sig egen badrock i bagaget när man reser.

En mysig sak med Asia Therme är att de har en vedeldad bastu, vilket man sällan ser på andra tyska span. Det är något speciellt med en vedeldad bastu, tycker vi.

Lite synd är att poolen kändes en aning för lite uppvärmd när vi var där på vintern. Vi är lite bortskämda med att utomhuspoolerna på en del andra span i Tyskland är ordentligt uppvärmda så att man kan ligga i hur länge som helst utan att frysa även när det är minusgrader utomhus. Här var det inte direkt kallt, men ändå ett par grader under det vi hade önskat. Poolen är inte heller så stor.

Det finns flera platser för vila där man kan ligga i solstolar inomhus, och på sommaren kan man ligga och sola utomhus i trädgården på spat.

Är man i Dusseldorf ska man inte dra sig för att besöka Asia Therme, men det finns många bättre alternativ i Tyskland. Även i Dusseldorf finns det alternativ i form av ett annat litet spa som heter Wellneuss och ett nytt Vabali i Dusseldorf som skulle till att öppna några veckor efter att vi besökt staden (läs vårt inlägg om Vabali i Berlin här) och som vi därför inte kunde besöka. Om Vabali i Dusseldorf håller samma höga standard som det i Berlin blir det svårt för Asia Therme, som kör samma asiatiska stil fast i mindre skala, att hänga med.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.