I den lilla staden Sinsheim i Tyskland ligger ett spa som liknar Therme Erding väldigt mycket. Detta är inte en slump, utan dessa bad ingår i samma kedja tillsammans med en rad andra span. Anledningen till att vi valde just detta spa denna gång, då vi egentligen flugit till Dusseldorf, var att de har speciella nakenevenemang två gånger i månaden – den första och den tredje fredagen varje månad. De kallar det för ”Bareskinned experence events”. Vid dessa dagar är inte bara Vitalthermen och Sauna-delen naket, utan även deras Palmenparadis. Detta gör att man som besökare får tillgång till hela anläggningen i naket tillstånd.

fullsizerender-1

Besöker man Thermen & Badewelt Sinsheim en vanlig dag så har man ändå tillgång till 4000 kvadratmeter med pooler och bastur som man besöker naken. Men två dagar i månaden från kl 18 fram till efter midnatt så öppnas även Palmenparadiset upp för naturister med sina 2000 kvadratmeter.

fullsizerender-4

Ni som redan läst vår recension av Therme Erding kommer känna igen att många saker återkommer här. Du får ett armband när du stiger in som du betalar med på anläggningens restauranger och barer (armbandet är också låset till klädskåpet). Den stora glaskupolen gör att solen kan leta sig in när man är inne på området (vi var dock där vid solnedgång vilket också var vackert att se genom kupolen.) Det finns en rad olika bastur där det anordnas aufguss, dock inte i närheten av lika många bastur som i exempelvis Therme Erding eller Kristall Saunatherme Ludvigsfelde vilka rekommenderas för bastufantasten.

fullsizerender

Spat har utomhuspooler och inomhuspooler, men de största och bästa är absolut de i Palmenparadiset, vilket gör att vi rekommenderar dessa två eventfredagar särskilt. Vad sker då på dessa events? Det är olika varje gång, men som exempel så beskriver vi här vad som skedde när vi var där. Det rör sig om olika föreställningar eller uppvisningar som sker framför poolen i Palmenparadiset. Först ut var en stråkkvartett som spelade klassisk musik vid tre tillfällen under kvällen medan tusentals människor simmade omkring nakna i poolen, eller spatserade omkring på området. Sedan kom två konstsimmare som gjorde sin uppvisning av synkroniserade rörelser mitt ibland oss badare. Också dessa gjorde tre uppträdanden. En grupp akrobater tog senare scenen. Två gånger under kvällen skedde en eldshow, med olika eldsprutande kanoner som sprutade ut eld både inomhus och utomhus i takt med musik.

fullsizerender-2

Palmenparadiset är just fullt med palmer, och tillsammans med värmen inne på spat ger det en behaglig frihetskänsla. Det råder 16-årsgräns och vi såg ingen under 20 år, så det är inget stök på det viset som det ibland kan vara på Kristall Saunatherme Ludwigsfelde. En kul grej som finns här är saltvattenpooler som man flyter i. Mycket behagligt. I poolen utanför som man simmar ut till genom en sluss från den stora poolen inomhus, finns det virvelpool som skjutsar på dig runt runt i en bana.

fullsizerender-3

Det är ingen bra gångväg till Thermen & Badewelt Sinsheim från Sinsheims centrum, så vi rekommenderar att man tar en taxi, ifall man inte har hyrbil. Dagtid kan man ta sig dit med buss också, men den har slutat gå när dessa eventskvällar är slut.

img_6563

Med livet som insats gick vi dit men mitt i natten så tog vi en taxi tillbaka till hotellet.

Sinsheim är en mysig liten stad, även om den är för liten för att man ska vilja besöka den mer än någon dag. Deras turism står med största sannolikt Thermen & Badewelt Sinsheim i huvudsak för. Vi tog ett tåg från Dusseldorf in till staden Mannheim och sedan ytterligare ett tåg till Sinsheim, men det finns betydligt lättare sätt att ta sig hit om man inte ändå befinner sig i just Dusseldorf. Städer som Stuttgart och Frankfurt am Main ligger betydligt närmare än Dusseldorf.

För mer information så se Thermen & Bedewelt Sinsheim hemsida. Tänk bara bort alla badkläder på bilder och videor i beskrivningen 🙂

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.