Långt söderut på Björkö ligger Skeppsmyra Naturistcamping. Vi har besökt det här stället tre gånger men bara över dagen, trots att campingen har en stuga för oss som inte är med husvagn eller husbil. Det finns även platser för tältare. Sommaren 2016 var vi där en solig dag under veckan som de firande 10 års jubileum.

img_5723

Det finns några p-platser för besökande precis vid incheckningen. Sen är badstranden bara en kort promenad därifrån.

img_5721

En stor gräsplan med plats för många. Här ser ni också bastun. Stranden ligger ganska avsides från alla husvagnsplatser. Bakom bastun i bild ser ni början på gästhamnen. Att bastun ligger nära vattnet, liksom på Gustavsbergs naturistcamping, är ett stort plus.

Det känns väldigt unikt för svenska naturistcampingar att kunna nås med segel- eller motorbåt. Vi känner inte till någon annan naturistcamping i Sverige som har en egen hamn. Till er som är båtburna så kan vi rekommendera en tripp förbi detta ställe.

img_5720

Här syns en båt som har lagt till vid gästhamnen och badbryggan från ett annat håll. Miljön är typiskt för skärgården med mycket klippor.

img_5719

Campingen har gjort i ordning en vandringsstig runt campingen och det är en härligt känsla att vandra runt den. Leden leder oss till små iordninggjorda ställen där man kan ta en liten paus.

img_5726

Här finns en grillplats och även ett hundbad.

img_5728

Här är en liten strand vid en liten badklippa där det låg en dam och solbadade när vi var där.

myran Här är en översiktskarta som fanns på föreningens hemsida som hjälper till för den som vill orientera sig på campingen. Klicka på bilden för att se i större format.

Det är väldigt lugnt på campingen, kanske väl lugnt. Trots att solen sken och det var jubileum så var det inte många fler än vi vid badstranden. Det har nog att göra med att campingen ligger så avlägset till, med inte mycket annat i närheten. Det är helt enkelt ingen plats som man bara råkar ha vägarna förbi. Vi hoppas dock att fler hittar hit under soliga sommardagar. Här finns också roddbåt och kanot för den som vill låna.

Ska man nämna ett utflyktsmål som faktiskt ligger i närheten så är det Batteri Arholma som man får ta båt till. På vägen till campingen passerar man Barnens Krog på Barnens ö, där det ligger en restaurang alldeles vid vattnet.

För mer information finns Campingens hemsida på naturistportalen.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.