I avsaknad av renodlade naturistresorts på Teneriffa så fick det bli ett hotell med naturist-terrass, hotellet Fañabe Costa Sur beläget i södra Teneriffa. Teneriffa är den enda av de 4 stora kanarieöarna Teneriffa, Gran Canaria, Fuerteventura och Lanzarote som inte har något naturistboende. Vi har tidigare skrivit om Magnolia Natura på Gran Canaria, Gran Hotel Natura och Monte Marina på Fuerteventura, samt nakenbyn Charco de Palo på Lanzarote. Bristen på naturistboende gäller liksom för Teneriffa, även de mindre öarna La Gomera, La Palma och El Hierro, vilka man måste ta sig till med båt. Först hade vi tänkt bo närmare stranden Playa de la Tejita där man kan bada naken, men då vi hade hyrbil och avstånden ändå är så korta på ön valde vi detta hotell.

fanabeimg_9401

Vi hade turen att få ett rum med balkong med utsikt mot havet och inte in mot poolen. Man kanske kan be om detta när man bokar rummet, men vi hade bara tur. Härligt att sitta balkongen i solen. Rummet kändes modernt och rymligt med en väldigt stor dubbelsäng som kändes lyxig. Hotellet var fint, men inte särskilt dyrt och låg på gångavstånd till strandpromenaden i Costa Adeje. Har man bil är det också väldigt nära till de mer kända turistorterna Las Americas och Los Christianos. Det kan vara lite svårt att hitta parkeringsplats i närheten, men gör inte som oss och ställ er på platsen där de har marknad vissa dagar för då kan ni får bilen bortbogserad, vilket vi fick 🙂 Som tur var låg polisstationen ganska nära och efter att ha betalat 63 euro fick vi hämta ut hyrbilen igen. Puh.

fullsizerender-9

Utsikt från balkongen.

Vi bodde med inkluderad frukost och känslan vi ofta får är att man äter för mycket och det ändå oftast är godare och mysigare att bara ta med sig lite saker från en livsmedelsbutik och äta på balkongen. Hotellet har många gäster och ljudnivån, som övriga tider var låg på hotellet, var minst sagt hög när man satt nere vid frukostbufféns bord.

img_6044

En fördel med terassen är att man kan gå upp ett slag efter att man varit på stranden, eller mellan två måltider, utan att investera så mycket tid. Har man varit ute på äventyr hela dagen så orkar man kanske inte dra iväg till stranden, men det är ju lätt att ta hissen upp till taket på hotellet med en bok och lite tilltugg.

Terassen är ganska liten och enkel, men man önskar kanske inte så mycket mer. Terassen är belagd med konstgräs och det finns gott om solstolar. Som mest var vi kanske bara 3-4 par där,  vilket säkert har att göra med att det i huvudsak är engelsmän på detta hotell (och inte tyskar som generellt är mer av naturister än engelsmän).

fullsizerender-8

Utsikt från terrassen, snarlik den från vår balkong.

img_6050

Utsikt från terrassen åt andra hållet.

Vacker utsikt och skyddad från vind. Perfekt under mer blåsiga dagar, vilka ju kan förekomma på Kanarieöarna. I mångt och mycket liknade denna naturist-terrass den som är på hotellet Iberostar Papagayo i Playa Blanca på Lanzarote. På det hotellet är det dock i huvudsak tyska gäster.

Vi bokade via booking.com men det går även att boka direkt på hotellets hemsida.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.