Tredje gången vi bodde i Maspalomas lyckades vi äntligen med att få boende på naturist resorten Magnolias Natura. Ägarna till detta ställe har även ett naturistresort i Corralejo, Fuerteventura som vi besökt vid två tillfällen, Gran Hotel Natura. Vi hade tänkt bo här tidigare, men det har antingen varit fullbokat eller så har det på grund av storhelger varit krav på att boka ett större antalet dagar vilket inte passat med resten av vår resrutt.

img_6222

På väg in på Magnolia Natura efter en svettig padelmatch på närliggande sport center.

Hotellet ligger på en återvändsgata mitt i golfdistriktet i Maspalomas så det var ganska lugnt omkring. Det var alltid lätt att få parkering för hyrbilen precis utanför hotellet längst med gatan.

Hela Maspalomas är för övrig ett rätt lugnt område, raka motsatsen till Playa Ingles som ligger några kilometer bort. Man kan gå till den stora ökenstranden, som vi skrivit om här. Det tar cirka 30 minuter att gå men från hotellet kan man även åka en gratisbuss som går flera gånger per dag, vilket även kan vara en bra idé om man bara ska ner till strandpromenaden mot Meloneras där alla restauranger, butiker och övrigt uteliv är.

Hotellet är ganska kompakt med 28 bungalows som ligger runt ett poolområdet med jacuzzi, en vanlig pool och restaurangen. Vi har ingen bild från poolområdet eftersom det alltid var fullt med människor där, men man kan se hur det ser ut på Magnolia Naturas hemsida.

img_6276

Receptionen till vänster efter att man gått in genom porten.

Väldigt smidigt att checka in, jobbade en trevlig kille i receptionen som talade bra engelska. Gratis wifi och badlakan. Fräscha bungalows med en liten terass och städning nästan varje dag. Köket hade en liten kyl med frysfack och två spisplattor. På området fanns även ett pingisbord, lite svårspelat om det blåste dock. Fanns även en petanguebana och ett bibliotek med förvånansvärt mycket svensk litteratur. Det visade sig att det var ett populärt ställe bland svenskar då vi under vår vecka hörde säkert tio personer tala svenska.

Inte så förvånande så var medelåldern ungefär som på de andra naturistställena som vi besökt på Kanarieöarna, dvs hög, runt 65+. Men det är ju inte så förvånande när det är ett väldigt smidigt sätt att semestra på om man är lite äldre. Man behöver ingen hyrbil då de mot en avgift ordnar med transfer till och från hotellet/flygplatsen. Egentligen behöver man ju inte lämna området men det blir nog lite trist att äta både frukost, lunch och middag i restaurangen. De har ett smidigt system med ett kort som man betalar med i restaurangen och sen betalar man bara slutnotan innan man åker därifrån sista dagen.

Vi tillhörde dem som oftast lämnade hotellet, då oftast för att besöka vår favoritstrand i området, Montana de Arena och för att gå och spela padel på ett sport center som ligger alldeles bredvid hotellet. Andra platser som vi kan rekommendera att besöka när man är i området är utomhusbiografen nere i Meloneras, filmer på engelska, Moonlight Cinema. Det är väldigt mysigt att sitta i den svala kvällen med en filt över knät och titta på film utomhus samtidigt som man kan beställa in mat, dricka och efterrätter som de kommer ut med till soffan som man sitter i. En annan sak som man inte bör missa är restaurangen Samsara alldeles vid Maspalomasstranden, man måste dock boka bord en bra bit i förväg, några dagar åtminstone, för att man ska få bord. Prisvärt och en väldigt speciell plats. Ni kan läsa om den här på Tripadvisor.

fullsizerender-7

Här har vi vår bungalow några bungalows bort från poolområdet. Kök/vardagsrum, sovrum, badrum och uteplats. AC finns i bungalowen för varma kvällar.

Vi var mycket nöjda med vår vecka på detta hotell, men om vi skulle välja mellan ägarnas två olika hotell så skulle vi välja deras hotell på Fuerteventura. Gran Hotel Natura känns mer rymligt (där är också drygt det dubbla antalet boenden), där det finns två poolområden och lite mer yta, särskilt mellan solstolarna kring poolen. På Magnolia är allting väldigt centrerat kring poolen och man har egentligen ingen större anledning att vandra runt kring husen på utkanten av området om man inte bor i någon av de mer avlägsna bungalowerna. Är man på Gran Canaria är dock detta boende givet då det, oss veterligen, är det enda naturistresortet på ön, samt att det håller en god standard.

Uppdatering 2020. Sedan vårt besök på Magnolias Natura så har ytterligare två naturistboenden från samma ägare startats på Gran Canaria. Ni kan läsa om dessa på bloggen, Petit Hotel Natura och Artika Natura.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.