fullsizerender-5

Montana Roja som inte ser så rött ut på denna bilden. Så här ser promenaden ut från parkeringen till stranden, har man tur ser man en ödla eller två på vägen.

Denna strand ligger alldeles bredvid den södra flygplatsen på Teneriffa. Stranden är, som det brukar vara på Kanarieöarna, inte helt för naturister, utan en så kallad clothing optional-strand. Det betyder att naturister och textilare alla badar och solar tillsammans. Det är dock aldrig några problem. Textilarna är som regel väl medvetna om vad som gäller på dessa stränder och hade kunnat gå till en annan närliggande strand som inte är clothing optional ifall de skulle vara pryda. Det är vanligt att man ser kompisgäng eller andra grupperingar på dessa typer av stränder där vissa badar nakna och andra i badkläder. Väldigt avslappnat och okomplicerat. Blandat med turister och inhemska nakenbadare och textilare.

Stranden är fin och långgrund, ibland kan det dock vara ganska stora vågor. Vi har aldrig sett någon badvakt här till skillnad från Playa de las Gaviotas i Teneriffas norra del.

img_6041

Den långa clothing optional stranden.

Det finns en speciell nudistdel där det nästan bara är nakenbadare, närmast berget, men det är också clothing optional på resten av beachen och framförallt i närheten av nudistdelen. Man kan ta en promenad naken längst hela stranden. Högre upp på stranden, bort från vattnet, finns det små sandbunkrar som skyddar mot blåsten. Stället nås enkelt med buss från Christianos och efter man hoppat av bussen så är det  5 min promenad ut mot det röda berget och vattnet. Vid busshållplatsen, ta sikte mot parkeringsplatsen och följ någon av stigarna ut mot vattnet.

fullsizerender-6

Promenadstråket över till den delen som har lite fler naturister än den blandade stranden bredvid.

Där finns inga faciliteter såsom toalett eller kiosk. Om man är där vid högsäsong så är möjligt att hyra solstolar och parasoll vid stranden. Vi var där i februari för några år sen och då var de undanställda och ihoplåsta, när vi var där i november 2016 så stod de utställda på stranden. Lite längre upp på stranden finns små stenskydd mot vinden som folk har byggt upp.

Vi gillade denna strand och åkte hit med bussen flera dagar under vår semester 2010 och åkte dit ett par gånger under vår semester 2016. Senast hade vi hyrbil och det är smidigt att hitta parkering precis vid vägen. Avfarten är skyltat El Médano från motorvägen och sen är det skyltat till stranden. Man kan söka på Playa de la Tejita på Google Maps GPSen så finns den där.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.