Vi har flytt Sverige lagom till att den första snön har fallit över landet. Vi tillbringade förra veckan på Teneriffa. Vi har varit där förut och vet om att det är ganska svårt att hitta naturiststränder och clothing optional stränder där.

På en bilutflykt norröver på ön så besökte vi denna lilla svarta strand som vi rekommenderar ett besök till om ni är i närheten. Den ligger lite norr om Santa Cruz de Tenerife. En hyrbil är ett måste för att ta sig hit dock, vägen slingrar sig väldigt för att ta sig dit och det är en jättebacke, från den lite halvstora vägen, ner till stranden. Väl nere så finns där en parkering samt överraskande nog en liten servering som serverade lättare lunch, typ mackor och kalla drycker.

gaviotas1

Från en utkiksplats på vägen dit så såg man stranden ovanifrån.

När vi kom ner till själva stranden blev vi överraskade igen när vi såg en life guard som satt där nere och vaktade. Vi uppskattar att det var minst lika många nakenbadare som påklädda. Nakenbadarna höll sig mest till den delen som var längst bort från parkeringen.

fullsizerender-2

Det var lättbadat med långgrund strand utan stenar, till skillnad från stranden Playa de la Tejita vid Montana Rojas, där det är en del småsten på botten.

fullsizerender-3

Utsikten från stranden var lite speciell, en massa tankförtyg långt ute till havs.

fullsizerender-4

Till vänster ser ni life guardens bil och den lilla serveringen och till vänster stranden.

För att hitta hit kan man söka på Playa de las Gaviotas i Google Maps och följa GPSen, vi fick dock en lite skum tur genom hamnområdet i Santa Cruz de Tenerife men kom fram till slut. Det finns en skylt från den slingriga vägen ovan som visar ner till Las Gaviotas och en strandsymbol.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker besvara dem så fort vi kan. Ha det gott.