Andra veckan på vår sommarsemester 2016, efter att vi varit på naturistcampingen Koversada, tillbringade vi på naturistcampingen Valalta.

IMG_5364

Valalta ligger kanske 1000m sjövägen från Koversada, på andra sidan Limfjorden, men för att ta sig dit med bil så får man åka in en bit i landet och det tar kanske 45 min från camping till camping.

Vi hade hört mycket om Valalta från andra besökare och var riktigt nyfikna på hur det var där då vi bara hört lovord. Vi blev inte besvikna. När vi bokade så tyckte vi att vi var ute i hyfsat god tid men det alternativet som vi ville ha var redan fullbokat och vi blev erbjudna det enda som fanns ledigt, vilket var ett mobile home. Vi hade aldrig bott i ett sånt tidigare men det var som en liten stuga som kändes mycket fräsch. Sovrum, badrum med dusch, kök med gasspis i kombinerat vardagsrum och en fin veranda.

IMG_5285 IMG_5405

Campingen har en ganska stor hamn och det var en hel del gäster som kom med båt dit.

IMG_5289

Campingen har till och med en egen båt med vilken man kan boka ett par olika båtturer med. Någon båttur var att man åkte iväg under dagen och badade och snorklade på ett fint ställe, en annan var att man gick iland i Rovinj och kunde vandra runt i den lilla mysiga staden ett tag. Vi testade dock en som gick kvällstid då man åkte till Rovinj och fick se staden från vattnet och sen åkte man vidare runt i skärgården runt staden. Vi hade tur som fick se en flock delfiner simma och hoppa omkring oss.

IMG_8520

Här åker ett gäng glada nakenbadare iväg med skeppet.

IMG_8595

Och här är vi ute på en tretimmars kvällstur.

I övrigt kan man spela pingis, fotboll, minigolf och tennis, samt simma motionssim i en mycket stor pool. Det finns fler pooler utöver motionspoolen, t.ex. en varmvattenpool och två jacuzzis. Härligt att starta dagen med 1000 meter simning och sedan värma upp sig i varmvattenpoolen eller någon av jacuzzisarna.

IMG_8558

Tack vare bra vindskydd gick det bra att spela pingis utomhus.

IMG_8527

En del av poolområdet efter stängning.

IMG_8535

Det är vackert att promenera omkring på den stora campingen. Finns massor av platser att bada från och roliga vattenleksaker att klättra upp på, samt en vattenrutschbana.

IMG_5367

Man ser över till naturistcampingen Koversada som vi var på veckan innan. Valalta till vänster och Koversada till höger.

IMG_5230

Vi hade det superbra på Valalta och det var härligt att snabbt kunna ta bilen in till den vackra staden Rovinj när man kände för att gå ut och äta, även om det finns flera restauranger på campingen. Som ett litet Venedig.

IMG_5430

Vi gick också ut och dansade en kväll till ett coverband som campingen hyrt in.

IMG_5272

Många sköna ljumma kvällspromenader på Valalta.

IMG_5290IMG_5296

Läs mer på Valaltas hemsida. Och vill ni se mer info om platsen, samt bilder så kan ni ladda ner deras presentationskatalog i pdf-format här. Eller titta på deras video:

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.