Vi hade hört mycket gott om Kroatien innan vi detta år, för första gången, besökte landet. Första veckan bodde vi på naturistcampingen Koversada som funnits sedan 1961. Det var en fantastiskt vacker och lite rustik plats. Campingen verkar inte ha en ”vanlig hemsida” (som ni kan se om ni klickar på länken ovan), utan flera campingar är samlade på ett och samma ställe. Så kolla att ni inte råkar boka in er på en textilcamping :-). Vi bokade faktiskt inte via den hemsidan, utan via booking.com vilket funkade utmärkt.

Campingen Koversada slog oss med häpnad. Det här var det första som vi såg när vi lämnade vår lägenhet, som låg beläget högt uppe på en kulle, när vi tog vår första promenad runt det väldiga campingområdet. Lägenheterna är helt okej. De som ligger uppe på kullen (Koversada Apartments) hade fått bättre omdömen än de som låg närmare vattnet (Koversada Villas), så vi valde kullen och ångrade oss inte för en sekund.  IMG_5072.JPG

Campingen har en egen ö som man kan gå ut på. Där finns det bland annat en kvällsöppen restaurang.

IMG_5095.JPG

Dagtid så finns det ett bageri där man kan handla vanligt bröd och fikabröd.

IMG_8379.JPG

Mmm. Smaskens.

IMG_8453.JPG

Annars är det mysigt att bara promenera över till ön, där vi ofta låg och solade i gräset och badade från badbryggorna.

IMG_8411.JPG

Stränderna är inte av sand, utan är av sten. Det finns dock en uppbyggd platå med sand om man vill ligga där och sola, där finns även en beachvolleyplan. Några spelade boule där. Det finns även en liten sandstrand i ordninggjord för barn med en barriär för att ta bot vågorna.

IMG_5171.JPGIMG_5105.JPG

Även om det var varmt i vattnet, så saknade vi lite en pool att motionssimma i.IMG_5091.JPG

Överallt på campingen finns trappor som leder ner till vattnet. Här ser vi över till nästa camping som vi skulle bo på veckan efter, Valalta. Inte långt sjövägen, men det skulle ta oss ca 45 min att bila runt fjorden som skiljer campingarna åt. På kvällarna hördes musik från den campingen över till våran lite mer lugna camping.

IMG_5116.JPGCampingen är stor och man kan promenera omkring på den i timmar. Mycket husvagnar och husbilar, samt lägenheter som man kan hyra. Väldigt mycket hundägare, eftersom hundar inte är välkomna på naturistcampingen Valalta som ligger över vattnet, så alla samlas väl här i Koversada. Vi gillar hundar och det var härligt att se dem bada vid deras hundbad på campingen.

Vykortet nedan visar campingen ganska bra. Hamnen/hundbadet i förgrunden och den blå stjärnan vi markerat är ön som tillhör campingen.

Campingen ligger i närheten av flera andra stora naturistcampingar i det forna Jugoslavien, alldeles på gränsen till Italien. Det är gångavstånd till den oerhört vackra gamla staden Vrsar och har man hyrbil rekommenderar vi att ni även besöker den lika vackra staden Porec som ligger ca 20 minuter bort med bil. Bildgoogla dessa städer så får ni se några riktiga pärlor. IMG_5211.JPG

En kväll när vi satt ute på restaurangen ute på ön, såg vi en delfin som hoppade i vattnet. En riktigt skön och avslappnande vecka med mycket sol och bad. Är det något som saknades så var det en pool, samt att vi tycker att det är lite töntigt att man ska behöva skyla sig när man går och handlar i affärerna och i receptionen (vilket man ju inte behöver på de franska campingarna).

Mer från Koversada finns att se på denna video från en användare på Youtube:

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.