OBS. Första delen av detta inlägg skrevs oktober 2015 och har uppdaterats längre ner efter återbesöket juli 2016.

2015:

Sommaren 2015 tillbringade vi tre veckor utomlands. Startade med en vecka med familjen i Italien där vi inte kom till ett enda naturistbad. Men följde sen upp med två veckor på den franska atlantkusten på två olika campingar.

Först var vi en vecka på La Jenny Naturist Resort.

Vi tyckte att det var enkelt ta sig dit, hyrde bil på Bordeaux flygplats och åkte raka vägen. Det var smidigt att checka in och vi hade inga problem att bli förstådda trots att vi inte talar ett ord franska, alla som jobbade där kunde tala bra engelska.

Stugan var mysig, den hade en egen liten terass med två solsängar och utemöbler. Stugan var ganska spartansk och liten men man tillbringar inte mycket tid där så det var inget som störde oss. Man får det man betalar för, vi hade bokat en av de enklare och därför billigaste stugorna men det fanns stugor stora som villor som man kunde boka om man ville spendera den sortens pengar.

Stugan

Campingen är väldigt familjevänlig och för en gångs skull var vi inte yngst på campingen som vi vanligtvis är på de svenska naturistcampingarna.

Man betalde för ett slags pass som var obligatoriskt för alla där, som gjorde att man kunde utnyttja alla deras olika aktiviteter. Om man tex spelar tennis och har med sig eget racket (finns att hyra om man inte har eget) så kan man spela obegränsat under sin vistelse. Vi blev glada när vi såg att de detta året hade byggt en padelbana, vi hade inte sett det på hemsidan innan, så vi hyrde rackets för en vecka och spelade sen varje dag. Detta är en sport som inte spelas så mycket i Sverige ännu men det kommer nog att komma i gång snart. Vi började spela padel när vi bodde i Maspalomas, Gran Canaria och även när vi bodde på Gran Hotel Natura i Corralejo, Fuerteventura. Vi testade även på bågskytte en dag. Andra aktiviteter var golf, ridning, tennis, boule, hantverk, beach volleyboll, pingis mm. För barnfamiljer så fanns det någon slags barnklubb.

På väg till padelträning

För att komma till stranden så var man tvungen att ta sig igenom ett passage som inte hörde till naturistcampingen och inte heller naturiststranden så man var tvungen att skyla sig lite när man passerade det.

Cykeltur mot stranden

Cykelparkering vid stranden

På denna camping så var majoriteten fransmän, självklart fanns en hel del tyskar och engelsmän mm men det var verkligen övervägande fransmän. Campingen är i svenska mått enorm. Tror det fanns cirka tusen stugor att hyra på området och man kom lätt vilse när man såg sig omkring på området. På grund av storleken på campingen så hyrde vi cyklar, detta gjorde att det var snabbt och lätt att ta sig omkring på området. Detta var första gången som vi gick nakna i en affär och handlade då det finns en affär inne på området. Dit cyklade vi även varje morgon och köpte färskt bröd.

Kvällen innan vi skulle flyga så fixade makan i ordning snygga sadelskydd till cylarna. Mycket praktiska.

image1

Vi trivdes verkligen på detta ställe och kommer definitivt åka hit igen. Om man inte får nog av en att besöka en naturistcamping vid Frankrikes atlantkust så kan man även besöka Euronat och Montalivet.

ÅTERBESÖK 2016:

Vi återvände till La Jenny i år 2016, denna gång under lågsäsong.

IMG_8660.JPG

Det är ganska stor skillnad på högsäsong och lågsäsong. Skillnaden märks inte bara på när det kommer till antalet besökare, utan även när det kommer till antalet aktiviteter som campingen erbjuder. Om man vill ta del av allt som campingarna har att erbjuda kan det därför vara en vits med att kolla upp när högsäsongen börjar. I regel börjar den någon gång i början av juli när det kommer till campingarna La Jenny, Euronat och Montalivet i alla fall (och det gäller nog resten av campingarna i Frankrike). Vill man bara ha det lugnt och skönt, så kan man ju aktivt välja att åka under lågsäsong också förstås.

IMG_8658.JPG

Vi sköt pilbåge och vår instruktör från förra året, en man vid namn Sat, kände igen oss.

Stugorna finns i olika storlekar. Vår stuga var helt okej, men kanske inte lika fin som dessa lite större stugor. Vi hade dock en egen liten altan och man är inte så mycket i själva stugan ändå. IMG_5482.JPG

Ett kärt återseende, även om vi nog väljer att åka till La Jenny under högsäsong nästa gång. IMG_5528.JPG

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.