OBS. Första delen av detta inlägg skrevs oktober 2015 och har uppdaterats längre ner efter återbesöket juli 2016.

2015:

I samband med att vi bodde på Euronat, så besökte vi naturistcampingen CHM Montalivet:

Bor man på naturistcampingen Euronat har man gratis entré till naturistcampingen Montalivet, och vice versa. Så man bör absolut ta chansen att besöka båda ifall man ändå bor på en av dem. En dag cyklade vi dit, en annan dag gick vi längs med stranden för att komma till Montalivet från Euronat. Det är dock en väldigt lång strapats att ta strandvägen till fots, och vi var ordentligt trötta i benen när vi kom fram. Tog mer än en timme och man är tvungen att passera textila delar. Glöm inte att ta med ert campingpass, ifall ni vill besöka den andra campingen.

Vi bodde alltså inte på Montalivet camping och kan därför bara berätta om besöket. Campingen är kanske ändå större än Euronat som också är enorm, och och flera gånger större än La Jenny. Stranden är fin och platt, med livvakter. Vid stranden fanns det en liten kiosk där de gjorde iordning fantastiskt goda milkshakes.

Två olika poolområden, varav ett hade roliga och ganska stora vattenrutchbanor. Vi uppskattar att det fanns ungefär lika mycket affärer och restauranger som på Euronat. Det fanns också en mängd aktiviteter, snarlika de på Euronat. Vi testade dock bara poolerna, åt på en restaurang och handlade på en matbutik.

Vi kommer sannolikt återkomma till detta ställe och bo på området i framtiden. Med vetskapen att man har fri entre till Euronat, när man bor på Montalivet naturistcamping så får man det bästa av två, visserligen ganska lika, världar.

UPPDATERING 2016:

I år 2016 återvände vi till Montalivet och bodde då i lite över en vecka där. Campingen CHM Montalivet är verkligen supermysig och stor. Dagarna började som oftast med 1000 meter simning i en av poolerna. Där hölls också vattengymnastik. Sedan blev det pingis, vattenrutchkaneåkning och häng på stranden. Något vi verkligen gillar med CHM Montalivet är att stranden ligger så nära den övriga campingen, vilket inte är fallet när det kommer till campingarna Euronat och La Jenny.

IMG_5582.JPGDet finns två vägar till stranden. Här är den ena.

IMG_5690.JPG

På stranden finns en härlig strandbar som säljer milkshakes och smoothies. Pistagemilkshaken rekommenderas 🙂 Här kan det vara långa köer, men vi lyckades ta en bild under en lugn tid på dagen.

IMG_8762.JPG

Fina kullar med sand och ordentligt med frihetskänsla :-).

IMG_5689.JPGTidvattnet och de stora vågorna spolade upp en riktig baddare. Någon påkallade en av livvakterna som tog upp den och senare såg vi hur han rensade den. Han tyckte väl att han fått en gratis lunch serverad som på ett fat.

Något som är mycket trevligt med de franska naturistcampingarna Montalivet, Euronat och La Jenny, är att man är naken överallt. Man handlar i matbutiken, är i receptionen, sitter på restaurang naken, och de som arbetar på campingarna är oftast själva nakna.

IMG_8702.JPGVid dåligt väder kan man besöka deras inomhusrelaxavdelning. Det är vanligtvis ett inträde, men bokar man sin vistelse på CHM Montalivet online, så får man ett gratisbesök. Så boka online, för man vet aldrig hur det blir med vädret längs Atlantkusten.

Vi bodde i ett fräscht och nytt mobilhome och hade det toppen där.

IMG_8730.JPGVi var här under den sista veckan av en fyraveckors semester och vi hade inte talat med någon annan svensk på hela den tiden, då vi stöter på ett annat svenskt par i livsmedelsbutiken. Det ska senare visa sig att detta par, sedan länge är läsare av vår blogg. Mycket roligt för oss förstås. Paret bjuder in oss till kvällsträff ute på verandan till deras mobilehome på campingen. Mycket trevligt och väldigt roligt att vi numera kan träffa på våra läsare, till och med när man befinner sig i Frankrike. Tack än en gång för att ni bjöd in oss.

Sista dagen testade vi en lustig variant på tennis som heter miniten. Alltså en form av minitennis. Det var faktiskt ganska enkelt att kontrollera bollen med de underliga trälådorna till racketar. Nästa gång vi är här blir det mer miniten, helt klart.

IMG_8746.JPG

På återseende CHM Montalivet.

IMG_5572.JPG

IMG_5571.JPGHemsidan till CHM Montalivet hittar ni här.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.