2014 gjorde vi en resa genom södra Sverige och besökte flera olika naturistcampingar, bland annat Aplanabben, som ligger i Bleking, söder om Kristianopel. För att ta sig till campingen åker man igenom en bondgård, passerar sparrisodlingar och slutligen åker man genom en kohage.

bild 1-2

IMG_3013_beskuren

Mitt i middagen

Så här kunde det se ut när man kom tillbaka till campingen efter en dagsutflykt utanför campingen.

bild 1Då vi inte har någon husvagn eller husbil och inte heller är några tältare så hade vi bokat den enda stugan som finns på campingen. Stugan var en gammal signalstuga som militären satt dit en gång i tiden. Rymlig och mysig.

bild 1-1.JPG

Utsikten mot Kalmarsund från stugan.

bild 3Konstverk av Annika och Loffe 1975, väggprydnad i stugan.Vad gör de idag? Är de fortfarande medlemmar?

De som var campingvärdar den veckan som vi var där var gulliga och lånade ut sina cyklar till oss så att vi kunde åka på sälsafari. I närheten av campingen fanns det nämligen en sälkoloni som vi var nyfikna på att se.

IMG_2833.JPGSälarna gömde sig dock den dagen men vi skulle se dem senare i veckan.

Bonden, vars mark föreningen arrenderar, säljer sina grödor mm i en liten stuga ute vid vägen. Otroligt trevligt att det går att ha en sådan affär med självbetjäning ,där man skriver upp vad man tagit och sen lägger pengarna i box. Det säljs bland annat lokaltillverkad glass där.

IMG_2864

Som i stort sett alla andra svenska naturistcampingar så drivs denna av säsongarna i föreningen. Campingen är medelstor och jättefin. De har en mysig grillplats där en stor eld tänds varje kväll. Det finns en bastu och en jättefin ny brygga där alla kan sitta tillsammans och titta på solnedgången. De har också en boulebana och kanoter att låna.

IMG_2956

IMG_2957

IMG_3107

Vi tog tillfället i akt och lånade en av kanoterna  från campingen och begav oss ut för att se om vi kunde finna sälarna då. Vi fick även låna en kikare av en trevlig familj som också var gäster på campingen. Vi hittade sälkolonin och såg sälar som låg och solade på kobbarna ute i vattnet. Hemfärden var en vinglig färd med livet som insats, för ovana paddlare som oss. =) En annan campare stod och spanade på oss när vi var på väg hemåt mot campingen igen och han sa när vi kom iland att vi hade blivit förföljda av en säl som stuckit upp huvudet bara 10 meter bakom kanoten ett flertal gånger när vi paddlade hemåt för kung och fosterland.

bild 4-2

Den fina nybyggda bryggan.

En fantastisk vecka med trevliga bekantskaper och många nya upplevelser både i och runt campingen. Hit återkommer vi gärna!

Naturistföreningens hemsida.

En av dagarna vi var här besökte vi det närliggande naturistbadet Almö/Ronneby som vi skrivit om här.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.