I slutet av mars 2016 så besökte vi Therme Erding som ligger i staden Erding, utanför München i Tyskland. Therme Erding består inte bara av ett spa utan även av andra vattenattraktioner men själva spaavdelningen, som var den som vi besökte, är i sig stor med sina 12000 kvadratmeter.

Staden Erding är en pittoresk liten mysig stad med flera restauranger, fik och pubar. Vi tog bussen direkt från Münchens flygplats till Erding, men man hade lätt kunnat ta sig till Erding med tåg från München. Vi bodde på Erding Stadthotel som var helt okej. Från centrum av Erding så är det 30-40 min promenad till Therme Erding. Vill man besöka München så tar det ungefär en timme med tåget att åka in dit.

Therme Erding är uppdelat i en stor spaavdelning som är textilfri dvs man badar och bastar nakna men liksom i Berlins Vabali spa så vill de att man skyler sig med en handduk när man går omkring mellan de olika delarna av spat, vilket inte är fallet på Ludwigsfelde som är mer ett naturistställe. En annan stor del av Therme Erding är påklätt, det är ett stort äventyrsbad för barn bland annat. Man går dock in i två olika ingångar så vi var aldrig ens inne i textildelen.

Erding1

Lite information och förhållningsregler

Här finns det många pooler både inom- och utomhus. Utomhuspoolerna är varma så att man kan bada där länge fast det är kallt ute. Det finns poolbar både ute och inne där man kan beställa drinkar. Allt man köper registreras på ens armband så man har inget behov av kontanter eller kort där inne. Området är väldigt fint med en liten artificiell sandstrand i ena hörnet. Inomhus är det en glaskupol i taket som gör att det känns som sommardagar även på vintern, om solen skiner.

Många ställen att vila på i olika delar av spat men som på andra ställen vi varit på så är tyskarna förjävliga på att paxa dessa sängar/solstolar… Det står överallt att man inte får paxa stolar med sina handdukar och att personal kommer att plocka bort det om man gör det men vi såg ingen som gick och tog bort några handdukar från några stolar. Till skillnad från på Vabali spa där de faktiskt gjorde det kontinuerligt.

Här finns mer än 25 olika bastun med olika teman att välja mellan. En väldigt udda bastu var en stor rund bastu med en film som visades i taket. Dock dubbad på tyska så vi lämnade ganska snabbt då vi knappt förstod ett ord. I en annan bastu så har de byggt in en ugn i bastun och några gånger per dag så bakar de bröd i ugnen som man kan få sig ett smakprov av utanför.

Liksom på Vabali spa och Ludwigsfelde så har anläggningen ett fullspäckat program under dagen och kvällen med olika aufguss i de olika bastuna.

Erding2

Erding3

Aufgussprogrammet för när vi besökte Erdings spaavdelning.

Tack vare 16 årsgräns för att besöka spat så är det en lugn och skön atmosfär. Så pass lugnt att vi somnade på alla tre ställen som vi låg och vilade på.

De restauranger som finns där inne som vi testade var alla prisvärda och bra, något som vi saknar på Ludwigfelde där restaurangen inte är någon höjdare.

Länk till Therme Erdings textilfria spaavdelning.

Länk till alla olika bastur.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.