Tredje veckan på vår sommarsemester 2015 tillbringade vi på naturistcampingen Euronat. Det var en smidig och kort bilresa från La Jenny naturistcamping, tog bara 1 timme och 15 minuter att åka mellan de två.


Om vi tyckte att La Jenny var enorm så var denna camping ännu större. Här var det nästan omöjligt att klara sig utan att hyra cyklar för att ta sig omkring. Det är 2,5 km från ena änden av campingen till stranden. På denna camping kan man även boka plats för tält och husvagn om man vill det.

Huvudvägen

Här fanns det också ett större centrum. Det fanns 2 matbutiker, ett flertal restauranger och en eget bageri. Det var även där man hyrde cyklar och lämnade in tvätten.

Här tyckte vi det var svårare att hitta vart alla olika aktiviteter låg på campingen och vi hade svårt att fatta hur man skulle gå tillväga för att vara med i aktiviteterna som campingen anordnade. Även var de som jobbade på campingen lite sämre på att prata engelska men det gick oftast bra.

De hade anordnade krokilektioner på campingen. Besökare som gick förbi blev tillfrågade om de ville ställa upp som modeller i några minuter på ett litet podium. Roligt! Vi var dock lite för fega för att ställa upp.

FullSizeRender-2

Det finns ett poolområde på campingen. En fördel här är att det finns en inomhuspool i poolområdet. Bra både om det kanske regnade någon dag eller om man fått lite väl mycket sol på sig under dagen. Utomhus finns en pool och en annan pool som det gick två små vattenrutschkanor till. Solstolar finns runtomkring poolerna.

När vi kom första dagen så blev vi väldigt positivt överraskade av stugan vi hyrt. Den kändes mycket lyxigare och större än stugan på La Jenny. Nyrenoverad och fräsch. Man kan ha bilen parkerad precis vid stugan.

FullSizeRender-6

Stranden var fin och långgrund dock med rejäla vågor så campingen hade egna badvakter som satte upp flaggor där de vaktade emellan. Vana fransmän gick dock i överallt.

FullSizeRender-4

FullSizeRender

Här ser man ett stråk ner i vattnet där vakterna sitter på ett torn överst på stranden.

image3

Kvällspromenad ner till stranden. Några hade tagit med sig bord och stolar och satt där och åt middag.

IMG_4325

image1

Det finns ytterligare en naturistcamping väldigt nära, Montalivet, här har vi skrivit lite om det stället. En dag cyklade vi dit för att se hur det såg ut. Vi gick även dit längst med stranden en dag, en rejäl promenad på mer än en timme och man är tvungen att passera textila delar. De är samarbetspartners eller något så har man pass till det ena så får man komma in och besöka det andra. Glöm bara inte att ta med ert campingpass.

image5

 

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.