2009 var vi på en resa med Ds familj till Kreta. Vi åkte med Langley travel och bodde då med familjen på ett vanligt textilhotell. Resebolaget Langley rekommenderas dock varmt då det är otroligt bra ordnat med halvpension med fantastisk frukost och ännu mer fantastisk tre rätters middag på kvällarna.

Under denna resa så tog vi och hyrde bil några dagar för att se ön lite mer. D hade som vanligt kollat runt på internet och hittat ett naturistställe som vi körde mot. Resan dit var riktigt otrevlig. Vi behövde komma över ett berg och fram till den andra kusten av ön och vägarna över berget var så branta. Kretaborna ledsnade på oss turister och gjorde såna omkörningar där på serpentinvägarna att man blev rädd. När vi väl skulle ner så såg vi ett flertal bilar som faktiskt åkt av vägen och ramlat ner längst bergväggen… När man lugnade ner sig lite och faktiskt kikade på utsikten var den dock underbar, vi var vid ett tillfälle tvungna att stanna för att släppa förbi en farbror med massor av får som ville över vägen.

Stranden ligger vid ett naturisthotell som heter Vritomartis Naturist Resort. Kika där för att se bilder av stranden och hotellet om ni skulle vara intresserade av det. Här finner ni också en beskrivning om hur ni tar er hit samt karta.

Det är inte en sandstrand utan en stenstrand. Detta gjorde tyvärr att det var ganska svårt att ta sig i och ur vattnet. Andra använde sig av såna badtofflor och de såg ut att funka bra på detta ställe så om man har såna så ta med dem. Man kunde hyra solstolar och parasoll. Detta gjorde vi, skönt att slippa stenarna som är nästintill omöjliga att ligga på annars, plus att få lite skugga av parasollet var välbehövligt. Otroligt varmt och skönt, vi var där i maj.

Vid stranden fanns också en kiosk som sålde dricka och glass och säkert någon enklare mat typ mackor/strips. Man kunde sitta där och äta. Där fanns också toalett och dusch.

Det var textilförbud vid stranden. Hade man kläder på sig så kom det en från kiosken och sa åt en att det var endast för naturister.

Solen tog otroligt bra där vid stranden och då det fläktade skönt så märkte vi inte att vi brände oss rejält när vi låg där. Även D som låg under parasollet brände sig. När vi satte oss i bilen för att åka därifrån så kom smärtan… Det var som om någon höll en tändare mot smalbenen. Tur man är klokare nu och använder solskydd.

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.