När vi bodde på Gran Hotel Natura så bjöd det 70-åriga tyska paret Herman och Rixte med oss att följa med dem i deras hyrbil till El Cotillo, en strand 20-30 minuter bort från Corralejo. Vi hade tänkt åka dit med lokaltrafiken men tackade självklart ja till skjuts. Väl framme så var det skönt att vi fått skjuts då vi troligtvis inte hade hittad till stället från den lilla staden.

De parkerade bredvid vägen och sen var det en liten bit att gå.

Stränderna var absolut underbara och vi var mycket glada över att ha hittat denna lilla pärla. Lavastenar en bit ut i vattnet gjorde att det bildades små pooler så att de stora vågorna från Atlanten inte hittade hela vägen in till strandkanten. Superfin strand och klart vatten. Man kunde vandra naken en ganska lång sträcka, den tog slut i norr då stenlandskapet tog över och i söder då bebyggelsen närmade sig.

bildDet fanns en hel del stenbunkrar då vinden från havet vissa dagar inte är nådigt. Då gick det knappt att vara här sa de.

Skärmavbild 2015-04-07 kl. 21.11.06

Det var mer avklätt i den norra delen av stranden. Denna stranden kommer vi definitivt att återvända till.

Uppdatering:

Vi hade nöjet att återbesöka dessa stränder tillsammans med mor/svärmor och hennes vännina vid ett senare tillfälle, vilka inte var nakenbadare sedan innan. Det gav mersmak och de berättade att fortsatt badat nakna på Corralejos stränder, efter det att vi istället gett oss av till de södra delarna av ön. Så vi lyckades värva två personer i alla fall 🙂

Har ni några frågor, bara vill säga hej, eller har egna förslag och tips på platser, så får ni gärna lämna en kommentar. Vi försöker svara så fort vi kan. Har ni själva besökt denna plats och vill dela med er av era erfarenheter så vill vi gärna höra om det. Ha det gott.