En mycket enklare promenad att ta sig ner till stranden jämfört med till Tiritaña Beach. Vägen är tyvärr avstängd för biltrafk trots att den är helt OK, så man måste gå ett par hundra meter ner från GC-500-vägen. Man ser sådana här vägar lite här och där, som går från stora vägen ner till vattnet. Antar att någon tänkt bygga ett resort där nere någon gång men av en eller annan anledning så har bygget avslutats innan det blivit klart. Men vägen gjorde de klar med palmer och belysning och allt.

almud_bild

Populär strand bland naturister men inte så lätt strand att ta sig i vattnet. Mer stenar än sand vid lågvatten. Några hade med sig snorkelutrustning. Vi såg en stor krabba på en sten.

bild 1-1

Fanns några stenbunkrar att ligga i.

bild 1-2

Så här lustig såg stranden ut vid lågvatten. Det förklarade varför vi tyckt det var så stenig botten när vi varit där någon dag innan då det var högvatten.

bild 2-1

Skylten uppe vid vägen.

Vägbeskrivning:
Från GC-1, ta avfart 62 mot Puerto Rico/Tauro. Kör sen norrut längst GC-500. Efter några minuters kringelikrokvägar längst bergen så passerar ni en kurva där det troligtvis står lite bilar parkerade till Medio Almud Beach, fanns gott om parkeringsplatser längst vägen där. Tidigare har man nog kunnat åka hela vägen ner längst vägen men den är avspärrad nu och man får sig en liten promenad i stället.

Länk till karta.

Vi besökte denna strand november 2014.