Vintern 2013/2014 flydde vi Sverige och kylan och flög till Kanarieöarna. En underbar resa på 2,5 vecka som sträckte sig över både jul och nyår. En vecka tillbringade vi på Monte Marina Naturist Resort, en naturistresort mellan Costa Calma och Morro Jable på Fuerteventura. Här bodde vi åtta nätter i en av 48 lägenheter. Vi hade en egen terass som vätte mot det gemensamma poolområdet. Lägenheten hade ett sovrum med dubbelsäng, fräscht badrum och ett vardagsrum/kök.

bild 1

Utsikten från vår apartment

Vi tyckte det var trevligt här, mycket tyskar förstås och många äldre, hotellet är tyskägt. Vi gillar att det finns en bastu, den är öppen 15:00-20:00 varje dag, vilket är skönt eftersom det lätt blir lite ruggigt på Kanarieöarna på vinterkvällar. Poolen är inte uppvärmd så den är lite väl kall för att vara i länge men funkar fint för att svalka sig i efter en stunds bastande. För att komma ner till närmsta nakenstrand så är man tvungen att ta på sig kläder och promenera 100 meter ner till stranden. Det är en clothing optional strand där textilare och naturister samsas om utrymmet. Stranden är fin och långgrund.

bild 5

Vi promenerade ändå ner till Morro Jable en dag och även från Costa Calma en annan dag. Från Costa Calma var det nog närmare en och en halv mil att gå och på många ställen kan man gå naken men bitvis så är man ensam naturist om man går naken så vi satte på oss badkläder när vi passerade de bitarna av stranden. Oftast var det i närheten av hotell och surfingskolor. Överallt finns stenbunkrar som folk har byggt upp som skydd mot vinden. Dessa är väldigt ofta upptagna av naturister. Det är inte en sån typ av strand som man bara ligger på utan de flesta hittar en sådan bunker. Där kan man få besök av små jordekorrar som gärna vill få ta del av din matsäck. De kommer väldigt nära om man matar dem men annars kilar de mest omkring en bit bort.

IMG_3607

Annars går det alltid bra att ligga vid poolen, där finns ett flertal solsängar, vissa med parasoll om man känner att man behöver undkomma solen ett tag. Varma dagar behöver man inte sätta på sig kläder alls, vi har ätit frukost på balkongen nakna flera av dagarna. Vi har dessutom haft nöjet att för första gången spela nakenpingis då rummet bredvid bastun har ett pingisbord som man kan låna.

IMG_3594

Samhället som hotellet ligger i heter Esquinzo. Där finns två tre restauranger, en bar och en supermarket som har öppen 8-20 alla dagar utom söndagar/helgdagar. Det finns en poäng i att ha en hyrbil men det går också att ta bussen som går en gång i timmen till både Costa Calma och Morro Jable.

Ett skönt ställe att fira nyår på.

bild 4

Fin utsikt från grannhotellet på fyrverkerierna

IMG_3610 bild 3

Vi bokade hotellet via Natural holidays, en smidig och enkel hemsida. Naturistresorten heter bara Monte Marina Naturist Resort och grannhotellet heter Monte Marina Playa Suites och det är ett vanligt textilt hotell. Värt att nämna är att man checkar in på det vanliga hotellet, vi tog ett par varv runt naturisthotellet och hann bli rejält oroliga innan vi läste den lilla finstilta texten på bokningsbekräftelsen.