I Blekinge finns en liten naturistcamping som heter Snapphanen. Den drivs som vanligt av ett antal säsongare som tar hand om campingen alldeles utmärkt. Den ligger otroligt vackert, precis vid en liten insjö. Den lilla vägen som tar en till campingen är på slutet som en liten traktorväg genom skogen den sista biten. En kohage gränsar direkt till campingen.

snapphanen4

Campingen från vägen.

Campingen har inte många platser utöver säsongsplatserna och den är inte jättestor så det är ingen camping som man kan chansa och bara åka till utan att boka plats. Det finns två stugor att boka om man inte har husvagn/husbil eller tält. Vi har varit där vid två tillfällen och har testat båda stugorna.

snapphanen3

Utsikten över kohagen från fönstret i stugan Hilton

Den lite mindre Backstugan ligger fint med ett trevligt läge upp mot skogen mitt på campingen. Det är en ny stuga med en våningsäng och en bäddsoffa. Vi använde oss av bäddsoffan och det jag kommer ihåg är att den tyvärr inte var så skön, man sjönk ner i en grop i mitten av sängen. Annars är stugan väldigt fin.

Den andra stugan är av lite större modell men också äldre. Den har ett fullt utrustat kök vilket den andra stugan inte har. Tyvärr sov vi inget vidare i denna stuga heller, stugan har tre bäddar, en våningsäng och en ensam säng så vi tog madrasserna och la på golvet men skumgummimadrasser på golvet är nog något som man klarade som barn och inget vi rekommenderar vuxna. Det är alltid så tråkigt med sängarna i många stugor man hyr på campingar. Är det inte mest par som hyr dessa stugor? Varför har nästan alla stugor våningsängar? Vilket par vill åka på semester och sova i våningsäng? Inte vi i alla fall. Denna stuga ligger precis när man kör in på campingen och känns lite långt bort från allting. Då det alltid är nya gäster i dessa stugor, man kan inte hyra dem som säsongare, så är det bättre att de ligger lite mer mitt i campingen som den andra stugan så man enklare kan känna gemensamheten på campingen.

snapphanen2

Stugan Hilton

I övrigt är campingen underbar. Vattnet i sjön är varmt då sjön är så grund, enkelt att bada från bryggan, långgrund strand, det finns en flytbrygga en bit ut i sjön. Det finns en fin bastu mitt på campingen, inte långt från bryggan vid sjön för ett svalkande dopp. När vi varit där så har den dock inte varit så flitigt använd av de övriga gästerna som på andra campingar där bastun blir den självklara mötesplatsen efter mörkrets inbrott. Det finns en liten promenad som man kan ta naken i skogen längst bort på campingen.

snapphanen

De har en fin gemensam grillplats som verkar användas flitigt varje kväll av nästan alla på campingen. Med sittplatser runt om som skapar en fin gemenskap. Första gången vi var där så kändes det dock lite jobbigt då det kändes som om man var oinbjuden och de hade en privat fest. Alla känner varandra så bra och man känner sig lite utanför som nykomling. När vi var där sommaren 2013 så kom vi då de hade en 60-talsafton och en av säsongarna hade med sig en skivspelare och spelade gamla stenkakor. Bra uppslutning av gästerna och trevlig underhållning.

Det som vi känt när vi kommit till denna camping är att det är väldigt hög medelålder och även om vi är vana att bli kallade ”ungdomarna” trots att vi är över 30 båda två så känner man sig lite extra utanför. Detta kan också bero på att det är så många säsongare på campingen, många har varit där i många många år vilket gör att de känner varandra väldigt bra och man känner sig väldigt utpekad som korttidsgäst. På de lite större campingarna, tex Gustavsbergs camping i Nora eller Solhejdan i Skanör, så är det fler korttidsgäster och därmed känner man sig inte lika avvikande från mängden.

Snapphanen_DSC44672

Bryggan ut mot den långgrunda insjön i solnedgången.

Här är en mycket informativ film som campingen gjort:

Vi tycker att denna camping är väl värd ett besök.

Campingens hemsida finner ni här:

Hemsida