En kort bit med buss eller bil från Maspalomas (i riktning mot Arguineguin) ligger en liten fin sandstrand vid Montana de Arena, som busshållplatsen och en liten grusplätt heter.

Montana de arena

Klicka på bilden för större karta.

Till skillnad från nakenstranden på Maspalomas så är denna strand liten och lugn. Här kommer det också många nakenbadare från lokalbefolkningen, vilka man inte ser på Maspalomas där bara turister vistas. Montana de Arenas strand är också bättre skyddad från vinden, och man slipper bli sandblästrad av vinden, vilket ofta är fallet på Maspalomas-stranden. En riktigt mysig strand som vi åkte till de flesta dagarna när vi var bosatta under två veckor på Maspalomas. Det är inte handikappvänligt på något vis att ta sig till stranden, riktigt bökig stig, men väl framme är det väl mödan värt.

Montana-de-Arena2

”Playa Nudista” står skrivet på en sten i början av den lite läskiga bergsstigen.

Montana-de-Arena3

Vidare på stigen.

Montana-de-Arena1

Äntligen framme vid stranden som ligger lugn i en vik.

En extremt lugn sandstrand som är långgrund och det är lätt att komma i och bada. Några stenbunkrar att ligga i, men de flesta ligger direkt på stranden eftersom vinden oftast inte hittar hit. Den överhängande majoritetet är nakenbadare. Man ser endast några enstaka textilare då och då. Vi gladdes också att se att många av de lokala naturisterna tog med sina hundar som sprang omkring och lekte med varandra på stranden. En idyll. Det finns dock ingen toalett eller någonstans där man kan köpa mat och dryck, så ta med matsäck, solskydd och dryck och kolla av när bussen hem går, ifall ni inte kommer dit i hyrbil. Känslan på beachen är ungefär densamma som på Playa Quemada på Lanzarote, lugn, mysig, en hel del lokalbefolkning stämmer för båda. Känns varken för stort eller för litet.

Uppdatering:

I november 2014 återbesökte vi denna strand som vi tidigare besökte 2011. Vi kände igen några lokala naturister från våra tidigare besök. Missa inte de stora ödlorna som huserar vid berget till höger från vattnet sett. Några av de lokala naturisterna matade ödlorna med fruktskal och bröd. Ödlorna är rädda för människor och håller avstånd, de kommer bara fram ur deras svala skrymslen när någon matar dem.

Uppdatering:

Då någon hade svårt att hitta till detta ställe så ska vi försöka beskriva avtagsvägen lite bättre. Klicka på denna länken så kommer ni till Google maps. Dra gärna den gula gubben dit och kika längst med vägen så ser ni bättre vart ni ska svänga av.

Skärmavbild 2016-01-12 kl. 21.10.29

Det här är vägen som går längst kusten. GC-500. Vid svängen längst till vänster är avtagsvägen till parkeringen.

Skärmavbild 2016-01-12 kl. 21.16.32

Strax innan ni är framme så finns denna vänstersväng och man ser de två busshållplatserna som är de närmaste om man kommer med buss, vi sa vi ville till Montana de Arena när vi tog bussen hit på vår första resa.

Skärmavbild 2016-01-12 kl. 21.19.19

I nästa kurva så finns vägen du vill av på ner mot vattnet men som det ser ut på vägen så får man inte svänga av vänster här utan vi brukade passera och vända en bit bort.

Skärmavbild 2016-01-12 kl. 21.19.53

Bra ställe att vända på bara en liten bit längre fram på vägen.

Skärmavbild 2016-01-12 kl. 21.20.30

Så här ser avtagsvägen ut från andra hållet och man kan svänga av utan att riskera livet. Vi brukade parkera ganska på en gång då vägen är väldigt gropig sen. Sen promenera över parkeringen och över en grusplätt, väl nere vid vattnet står man på en stenstrand. Gå så långt till vänster som möjligt och försök hitta en slingrig stig bortåt.

Lycka till!