Orten Maspalomas är mest känd för sin ökenstrand där sanddynerna förändras i och med hur vinden blåser. Man kan springa upp och ner för dessa sanddyner, men det är tungt att göra det för sanden är väldigt finkornig och man sjunker ner i den.

Masplalomas

Klicka på bilden för större karta.

 

Maspalomasstranden är stor och man kan gå ända till den extremt turistiga orten Playa del Ingles. En del av stranden är för naturister. Framförallt delen som börjar vid kiosk nummer 4. Det är flera kiosker på stranden från Maspalomas till Playa del Ingles. Några nakenbadare håller också till vid kiosk 7 som ligger nära Playa del Ingles.

Vi bodde på Maspalomas eftersom vi ville ha lugn och ro. Playa del Ingles är extremt stökigt. Vi kände nog att stranden, som väl är värt ett och annat besök, kändes lite väl stor och blåsig. Precis vid vattnet hyrs det ut solbäddar, men eftersom tusentals textilare vandrar från Playa del Ingles till Maspalomas kan man känna sig ganska uttittad av textilarna. Så många väljer att gå ut bakom de stora sanddynorna och hitta en lämplig plats. Ett annat problem är att det blir knepigt när det börjar blåsa. Den lösa och finkorniga sanden far upp i luften och sandblästrar en ifall man inte snabbt hittar ett skydd, vilket inte alltid är det lättaste. Vi var där 3-4 dagar under de 2 veckor vi var på Gran Canaria. Resten av tiden föredrog vi att åka till Montana de Arena, som var, i vårt tycke, betydligt mysigare. Man bör dock ha sett Maspalomas åtminstone en gång. Sanddynorna är imponerande i sin storlek. Man får inte vara rädd för ödlor om man går och lägger sig bakom sanddynorna. Har aldrig sett så stora ödlor någon annanstans på någon av de andra öarna.

Vi bodde nära stranden och vi tog inte med oss varken mobiler eller kameror, så vi länkar istället till några bra bilder här.