Väster om Playa Blanca på södra Lanzarote ligger ett naturreservat (dock bara med sand och stenar). Det kostar 3 euro att åka in där med bil, men då har man å andra sidan tillgång till flera fina stränder att sola och bada på.Papagayo2

Vissa av dessa stränder är populära med naturister, medan andra är mer för textilare. Det är inte särskilt långt mellan stränderna så man märker snart vilka stränder det känns naturligt att bada naken på. En skylt visar tydligt vart man ska ta bilen i för riktning för att komma till önskad strand.

Papagayo1

De stränder som det förekommer mest nakenbadande på är, Playa del Congrio, Playa Mujeres och Playa del Pozo. Stränderna är släta sandstränder, men de har inte mycket skydd för vinden så det är inte rekommenderat att åka hit under blåsiga dagar. Risk för stora vågor. Då är det en bättre idé att t.ex. åka till Playa Quemada som ligger mer skyddat. Det finns visserligen en del sandbunkrar som man kan söka skydd i, men de är ganska välbesökta av naturister så man kan inte räkna med att man hittar en ledig. Stränderna är väl värda ett besök, ett givet resmål för oss när vi bodde på det närbelägna hotellet Iberostar Papagayo, men välj en solig och vindstilla dag. Glöm inte att ta med matsäck, solskydd och vatten.

Här är en länk till en sida där man ser en karta över var de olika stränderna ligger.