I orten Playa Quemadas södra del finns en stor strand med sten, om man promenerar genom den så kommer man till en sandstrand med svart sand. Det är ganska svårt att gå över den första stenstranden så den är inte särskilt handikappvänlig.

playa-quemada2

Vi kände inte till stranden när vi besökte Lanzarote 2013, men när vi funnit den 2014 så blev den snabbt en favorit. Stranden är inte lika utsatt för vind som Papagayostränderna och Famara. Stranden ligger i Lanzarotes södra del, dock inte riktigt lika långt söder ut som Papagayostränderna. Vi som bodde i den nakenbyn Charco del Palo som ligger i norra delen av ön, så var det bra att ha en strand att åka till i söder när vädret var lite sämre väder i den norra delen. Lanzarote är en liten ö och man kan åka från den norra delen till den södra på ungefär en timme med bil. Trots de korta avstånden så kan det vara stor skillnad på vädret i den södra delen i förhållande till den norra.

playa-quemada1

Playa Quemada är något så ovanligt som en nakenbadsstrand på Lanzarote annars är det ju mer clothing optional som gäller med textilare och nakenbadare blandat. Här var det nästan uteslutande nakenbadare. Stranden är liten, den påminner om Montana Arena stranden på Gran Canaria i att det är en liten nakenbadsstrand med lokalbefolkning som också badar nakna annars är det mest turister på de andra nakenstränderna.

Överraskande var även att könsfördelningen var lite mer jämn. Det var flera ensamma kvinnor där än ensamma män, annars mest par.

Stranden var fin men det var ganska stenigt när man väl skulle i vattnet, har man såna badtofflor så ta med dem. Annars var stranden långgrund och lättbadad. Fanns några iordninggjorda stenbunkrar.

I själva byn kan man luncha eller ta en fika eller glass. Vi rekommenderar verkligen ett besök.