Detta är ett fyrstjärnigt hotell i Playa Blanca, Lanzarote men det som vi märkt med hotell på Kanarieöarna är att om man jämför med svensk standard på hotellen så ska man nog tänka bort en stjärna på hotellets beskrivning.

Iberostar1

Orten Playa Blanca är, i vårt tycke, den finaste orten på Lanzarote. Det är turistigt, utan att det känns jobbigt. Man får det goda och inget av det dåliga. Det goda är att det finns en vacker strandpromenad med många restauranger och en vacker hamn. Inga jobbiga försäljare eller inkastare, som det är på många andra orter på Kanarieöarna. Ett bra glass-ställe är restaurangen Lani där man också kan beställa fantastiska milkshakes som man inte får missa. Det är vackert att sitta på Lani och se ut över segelbåtarna i hamnen dagtid, men framförallt kvällstid. Maten är dock inte mer än ok. Lani ligger den del som är närmast hotellet och som heter Marina Rubicon. Det är också den vackraste delen av Playa Blanca.

Iberostar4

Den närliggande hamnen i Playa Blanca där man kan gå ut och äta på kvällarna.

När vi åkte hit i februari/mars 2013 så delade vi upp vår tvåveckorssemester på två olika orter för att få lite variation. Vi valde just detta hotell därför att det hade en naturistterass. Om man tar den vänstra hissen vid receptionen så kan man åka upp till en solterass märkt FKK. Där uppe finns en trevlig terass med cirka tjugo solstolar. Annars finns där bara en dusch och en sopkorg och några blomlådor, inget mer. Inga parasoll, kanske de tar upp såna när det är högsäsong. Blåsiga dagar är det blåsigt även där trots att det är ganska höga murar på tre sidor, det är dock ett bättre alternativ än stranden under blåsiga dagar. På den fjärde sidan är det ett glasstaket och nedanför, tre våningar ner, finns poolen för övriga gäster/textilarna. Vi var här i slutet av februari och solterassen var långt från full med folk, som flest var vi kanske 10 personer där. Annars ligger hotellet mycket nära Papagayo-stränderna, där 4 av stränderna är clothing optional stränder, dvs textilare och nakenbadare solar och badar sida vid sida.

Iberostar3

Hissen upp till naturistterassen på våning 6.

Iberostar2

Hotellet i övrigt var väl kanske ingen höjdare. Vi gillade dock att det fanns ett pingisbord man fick låna utan kostnad. Frukost ingick och, E, som älskar hotellfrukost hade sett fram emot det extra mycket. Men den kändes ganska trist och långt från vad man är van vid på svenska hotell. Inte ens en vanlig croissant fanns där utan de var hårda, kompakta och fyllda av konstiga fyllningar. Efter några dagar var man ganska less på det som stod att erbjudas på frukostbuffén, speciellt om man som vi inte äter kött. Frukosten kändes väldigt tysk, dvs mycket kött och lite fantasilös i övrigt.

Vi bokade vår vistelse här via www.booking.com och det funkade alldeles utmärkt. Här är informationen om hotellet via deras sida.