Strax norr om Nora i Västmanland, ligger Sveriges största naturistcamping som drivs av en av Sveriges äldsta naturistföreningar, Naturistföreningen Bergsslagens Solsport – NBS. Föreningen är även Sveriges största naturistförening med över 500 medlemmar.

Detta är en camping som vi återkommer till år efter år. Då vi endast har 2,5 timmes körväg hit så åker vi ibland hit bara över en helg. Här finns platser för husvagn, husbil, tält samt ett flertal rum och stugor att hyra. Campingen ligger precis vid Norasjöns strand. Campingen drivs ideellt av de säsongsboende som finns i både husvagn och rum.

Det som lockar hit oss allra mest är bastun. En vedeldad, ganska stor bastu med en brygga ut i vattnet precis utanför. Detta är en naturlig mötesplats på campingen om kvällarna. Då campingen har många tillfälliga besökare så är det lätt att träffa andra från hela Sverige och även Norge där. Men även säsongarna tar mycket ansvar att få oss besökare att känna oss välkomna och som hemma.

Säsongarna jobbar om campingvärdar och alla vi träffat har varit mycket trevliga och hjälpsamma.

Då vi varken har husvagn eller husbil så hyr vi alltid rum eller stugor när vi är ute och far, är lite för bekväma för att tälta. De första rummen vi testat här har varit trevliga och fina rum men sängarna har varit sisådär. Vi är dock vana vid att möblera om i rummen/stugorna vi hyr. Vilket gift par vill sova i separata sängar eller ännu värre, i våningssäng?

Campingen har en stor grillplats nere vid vattnet med många långbord bredvid, som det byggts upp ett tak över. Det känns inte som om den används särskilt ofta av dem som bor här över hela säsongen då de ofta grillar vid deras husvagnar. Men under sommaren så startas den ofta av någon av de tillfälliga gästerna. Kvällssolen letar sig fram till grillplatsen på kvällen så man kan där fånga de sista solstrålarna och man kan grilla och äta utan kläder.

Här finns också en boulebana som används flitigt om dagarna. För de lite yngre finns även en studsmatta, linbanegunga och en klättervägg. Vid badplatsen finns en flytbrygga en bit ut. Stranden är mycket långgrund så från bryggan kan man inte dyka då det allra längst ut vid bryggan endast är djupt till magen på en vuxen.

Campingen är tillräckligt stor att man kan ta sig en ganska lång promenad naken bland de andra camparna. I ena änden finns två gator med husvagnsplatser, där finns även tältplatsen. Sen passerar man vägen ner förbi boulebanan, ner till stranden och kanske en liten vila på bänkarna ute på bryggan. Sen fortsätter man längst med husvagnsplatserna som ligger längst med vattnet, bort till bryggan vid bastun. Sen tillbaka upp längst med husvagnarna som står i sluttningen.

Väldigt knapphändig information på Badkartan.

Mycket mer information på Naturistportalen, där kan man även boka plats.