Har man tur med vädret så kan man få några fina dagar på Ågesta naturistbad till och med slutet av augusti, början av september. Efter sommarsäsongen så öppnar naturistföreningen EOS upp sitt vinterbad som de har i Svedmyrabadet, på Handelsvägen 184, 1tr ned, Enskede. Där kan man under hela vintern bada om söndagskvällarna mellan 18:00-20:00. 

Det är enkelt att ta sig hit, ligger på gångavstånd från Svedmyra tunnelbanestation. 

Bassängen är av modell mindre med sina 12 meter och det kan kännas lite trångt. Motionssimma är inte att tänka på. En ledare håller i vattengympa en viss tid som många verkar uppskatta. Vattnet i bassängen är ganska varmt då anläggningen är någon slags rehab-bad. Bastun är fräsch men kan även den kännas lite trång. 

Föreningen bjuder på fika för en billig penning. 

Vi har varit här några gånger och det är trevligt att träffa alla bekanta ansikten från Ågesta men vi tycker stället känns lite murrigt och instängt. Plus att bassängen är för liten för att simma i.

Vi badar hellre på NF Bara vara:s vinterbad i Gubbängen, dels för att bassängen är större och hela anläggningen känns ljusare och fräschare men också för att vi föredrar den tiden på förmiddagen mot Svedmyrabadets kvällstid. 

Mer info om priser, tider och hur man hittar dit finns på naturistportalen