Detta är en stor camping med gamla anor med plats för husvagnar, husbilar, tält och ett flertal stugor i olika storlekar. Den ligger i norra delen av Själland och närmaste orten är Kirke Hyllinge, där finns närmaste mataffär och bankomat.

IMG_1951

Campingen har en kiosk med väldigt begränsade öppettider, 8-9, 11-12 och 16-17. Man kan beställa bröd på kvällen för upphämtning morgonen därpå. Vi tyckte dock att brödet kändes lite trist i jämförelse med Lillebælts camping och handlade det sen på vanliga affären. Annars har kiosken glass, godis, lite matvaror, verkligen det mest nödvändiga så utbudet är verkligen begränsat när det gäller mat. De säljer också sprit och vid 16-17 så samlas där många av campinggästerna för en kall öl.

Vi tycker campingen är jättefin. Man kan gå barfota i gräset runt hela campingen. Det finns två bryggor bredvid varandra. Det är lite krångligt att komma ner dit om man har problem att röra sig. Man kommer dit längst en brant stig, med några stora trappsteg, som slingrar sig ner till vattnet. Det är stenstrand så det är lite besvärligt att ta sig i om man inte använder bryggorna. Vi såg en av campinggästerna som plockade blåmusslor vid stranden som hon senare tillredde.

IMG_1948

De har en stor lekplats för barn, en volleyboll plan som vi testade, ett speciellt rum med TV-spel för yngre, biljard och pingis samt två boulebanor. Det finns även en grillplats som man får använda men den verkar inte användas av så många.

Det finns två kök som man får använda varav det ena är nytt och fräscht med varmluftsugnar och spishällar. Där finns även frys som inte finns i det andra köket.

Utöver de vanliga campinggästerna så finns här ett område med små naturistsommarstugor som köps och säljs på området. De har en egen liten sektion av campingen med egen boulebana och grillplats. Man kan dock gå runt där när man tar en promenad runt campingen precis som överallt annars.

IMG_1950

Det finns många gulliga små stugor (hytter) som man kan hyra. Vi bor i en liten 8 kvadratmeter stor stuga, däri finns plats för en bäddsoffa, garderob och skåp för köksgrejer. Vi har nära till det lite äldre köket samt toalett och dusch. Denna stuga får ett STORT PLUS för bäddsoffan, vanligtvis är det alltid våningssängar eller två separata sängar i stugorna som vi då får pussla ihop till en dubbelsäng alternativt lägga madrasserna direkt på golvet så att vi kan sova bredvid varandra. Vissa andra stugor är från tiden då campingen startades på 50-talet. Dessa håller dock på att successivt bytas ut mot dessa nya stugor som vi bor i.

Efter Solhejdan så är nog detta den camping som vi gillar mest. Dock några nackdelar. Det finns två bastuer men ingen av dem verkar användas flitigt. De kostar att värma upp och det känns inte som att det är en naturlig mötesplats som på de flesta naturistcampingar i Sverige. Det verkar inte som om bastukulturen i Danmark är som i övriga Norden och som tidigare nämnts så är grillplatsen inte heller någon naturlig träffpunkt eftersom inte särskilt många verkar använda den. Det är bra att det finns WIFI men till skillnad från Lillebælts camping så kostar den en mindre summa pengar att använda. Det som väger upp nackdelarna är att det är oerhört fint och välordnat här. Det känns naturligt att gå runt på området om man vill ta en liten nakenpromenad, något som vi tycker ger en bra frihetskänsla. Det känns även som om medelåldern här är något yngre än på de flesta naturistcampingar i Sverige.

Campingens hemsida här.