_DSC4544-4124

Följ skylten!

Solhejdan är enligt oss Sveriges finaste naturistcamping. Den ligger norr om Skanör. Det som är speciellt med den är för att ta sig ett dopp i havet så går man naken från campingen vadande 650m till ett sandrev som också är naturiststrand. Campingen har flera andra positiva saker, en vedeldad bastu som är igång mellan 18-23 alla dagar. Den har också en uppvärmd pool som är skön att bada i. Campingen har även en fantastisk grillplats där man kan grilla naken eller påklädd där man har utsikt över revet och Öresundsbron över till Danmark. 

_DSC4502-4123

E vadar de 650 metrarna mellan naturistcampingen och nakendelen av sandrevet.

I servicebyggnaden finns ett biljardbord om behöver komma bort från solen ett tag. De har ett stort tält där det anordnas olika aktiviteter. Vid senaste besöket hade våra campinggrannar kurs i salsa, merenge och bachata där för de som ville. Mycket roligt och vi var ett gäng som testade på. 

IMG_1813

Vacker utsikt mot revet och Öresundsbron.

Vi gillar denna camping extra mycket för att man aldrig känner sig utanför eftersom det finns så många olika sociala ytor som bastun, poolen och grillplatsen och dessa används flitigt av alla som bor där. 

bild-4

Porten in till campingen från när man har vadat naken från revet.

Medelåldern är god för att vara naturistcamping, kanske 10 år yngre än andra naturistcampingar. Som på de flesta andra campingar så är många av säsongarna pensionärer men inte alla. 

Det finns en kiosk som säljer glass, godis samt tillagar enklare rätter. Annars är det nära till Skanörs restauranger eller Ica. 

Vi har bott i deras stugor, de har två stycken olika,  men det är många som tältar utöver de vanliga husvagnarna och husbilarna. 

bild-6

Den mindre av de två stugorna, kallad ”Lillebo”.

Campingen använde vid vårt första besök vatten från egen brunn och vattnet var alldeles brunt och man kunde ej dricka det. Man fick själv ta med sig vatten, enklast var att hämta vatten vid Skanörs hamn. De som bodde där var vana med detta vatten men vi som kom dit för första gången tyckte det var ganska otrevligt. Alldeles brunt vatten i toaletterna och man kände inte sig riktigt ren efter att man duschat. Men sen våren 2013 så har de fått kommunalt vatten draget ut till campingen och det är något som vi uppskattar väldigt mycket. 

Senaste gången vid besökte denna campingen så var det ett finsk-kubanskt par på campingen som hade lagt märke till att vi tidigare dagar endast grillat vegetariskt vid den gemensamma grillen. De visade oss hur man tillagar en rot, Cassava, och matbananer och gav oss en matbanan och en Cassava som vi tillagade i stugan. 

Campingens hemsida