Vid Fjällnora friluftsgård, nordost om Uppsala, finns ett officiellt mindre naturistbad som drivs av Uppsala kommun. Sjön heter Ramsen. Det är endast vid själva badet som man kan gå naken, området i övrigt är det kläder på som gäller.

imageHögst upp på kartan syns parkeringen. På väg mot badet går man förbi gårdens ladugård, här finns oftast en hel del djur, kaniner, höns och smågrisar. Den större stranden är textilstranden och längst ner i bilden syns naturistbadet.

Hitta hit: från Uppsala ta väg 282 mot Almunge, skyltat mot Fjällnora från vägen. Parkeringen är en bit från själva stranden, sommartid brukar de ta en avgift på 10-20kr för att parkera. När du kommer till den vanliga stranden så håll till vänster och följ stigen som går upp mot skogen. Efter ett tag kommer du till en skylt som visar att man inte får ha badkläder på sig. Väl framme finns en brygga och en liten strand. Sist vi var där 2011-2012 var stranden är ganska dåligt skött och där växer mycket vass. Området man kan ligga och sola på är ganska litet men det är inte så mycket folk där så man får plats ändå. Finns ett torrdass i närheten. Vid textilstranden finns ett café där man kan köpa glass, dricka och lättare luncher. Man kan hyra kanot och ekor. Där finns även en minigolfbana samt en beachvolleyplan. De har någon slags höghöjdsbana också. Det finns många grillplatser i området men ingen precis vid naturistbadet om vi minns rätt. Man kan hyra stugor med självhushåll på området. Det finns även en camping för tält och husvagnar men den ligger borta vid parkeringen och det är en bit att gå till badet därifrån. Det var på denna strand som vi började med naturistlivet 2005. Här är en bra blandning av folk på en liten plätt gräs.

Mer information hittar ni här.

En artikel om badet från Svenska Dagbladet från 2009.